tiistaina, huhtikuuta 21, 2009

Olemme hyvissä käsissä

Voi kevätpäivän tasaus! Tai kai tähän pitäsi tottua. Kaksi kotimaista puoluejohtajaa, joista toinen sattuu olemaan pääministeri (ja mikäli hänestä riippuisi, niin myös isä aurinkoinen), laukoo sellaisia sammakoita suustaan samana päivänä, että tulevaisuuden toivo usko edustukselliseen demokratiaan haihtuvat kuin kaasu Saharaan.

Ensin tuuli idästä. Nurmijärven suuri poika oli tutustumassa itäisen suurvallan poliittiseen järjestelmään ja lausui viisaita Helsingin Sanomien internetsivujen mukaan.

(HS 21.4.2009) Pääministeri
Matti Vanhasen (kesk) mukaan länsimaat voisivat ottaa oppia Kiinasta, jossa on tiukka keskushallinto ja jossa asiat tapahtuvat nopeasti, kun kommunistipuolue niin päättää.

- Ainakin tässä tietyssä systemaattisuudessa [länsimaat voisivat oppia Kiinalta]. Siinä, että asetetaan selkeitä prioriteetteja ja mobilisoidaan voimavaroja niiden saavuttamiseksi. Silloin myös saavutetaan tuloksia.

Hmm...eli ei muuta kuin pakkotyötä, tyttölapset heitteille, paskaojat suoraan jokeen (taitaa jo toteutua, ja ihan omassa vaalipiirissäkin) ja kuula päähän, jos vallitseva genre ei miellytä...Näin se homma sujuu! Mietityttää hieman. Ettei vain olisi käynyt niin, että arvon herra pääministeri olisi syyllistynyt tällä kertaa liian yleiseen kategorisointiin? Tai sitten hän haluaa oikeasti Kekkoseksi?

Iltauutisissa puhuri kävi Arkadianmäen suunnalta. Neiti Kevät, SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen oli sitä mieltä, että ei hänen tarvitse mitenkään kommentoida AY-liikkeen piilopuoluetukea SDP:lle. Ei ollut kommentoinut kahteen päivään. Pääministeriainesta. Viime keväänä tosin räksytti siitä kuinka muut olivat vilpillisesti vastaanottaneet vaalirahoitusta julkistamatta rahoituksen todellista alkuperää. Neiti kevät ilmoitti hymyillen, että SDP on noudattanut kaikkia sääntöjä ja asetuksia. Talousasioista vastaa kuulemma puoluesihteeri. ("Kaikki mikä on laillista, ei välttämättä ole oikein." Tarja Halonen, tasavallan presidentti) Voi jessus sentään, auta! Tai joku muu ylempi taho. Kuten esimerkiksi SAK. Säästä meidät siltä, että tästä tantasta tulee joskus tämän pienen ja viattoman maan virallinen, saatikka sitten arvojohtaja. Mitään niin pahaa emme ole tehneet, että tällaisen rangaistuksen olisimme ansainneet. Nykyisessäkin johtajassa on jo tarpeeksi kestämistä.

1 kommentti:

Norppa kirjoitti...

Tää bloggailu sujuu jo hyvin kun tietää ettei tarvitse itse käsitellä jotakin aihetta, koska Prepe repeää tästä joka tapauksessa.
Matti Vanhanen on parasta mitä ei-keskustapuolueille on tapahtunut pitkään aikaan. Ihan itsekin aktivoiduin taas mukaan vaalitoimintaan.