sunnuntaina, lokakuuta 18, 2009

Espoolainen älykkö sananvapautta käyttämässä

Kävin eilen katsomassa "modernia" jääkiekkoa Espoon Barona Arenalla yhdessä veljeni ja hänen viisi ja seitsemän vuotiaiden poikein kanssa. Kahden ensimmäisen erän nolla nolla nyhjäys muuttui kolmannessa erässä oman pään virheiden värittämäksi maali-iloitteluksi. Paikalla olleet noin 3 000 katsojaa eivät saaneet aikaan lauantai-illan huumaa edes pelin tässä vaiheessa. Onneksi paikalla oli yksi suomalainen perusjuntti, jonka kielenkäyttöön kuului tasa-arvon nimissä toistella joka toisessa lauseessa naisen ja joka toisessa lauseessa miehen sukuelimen nimeä vahvoja mielipiteitään värittämään.

Periaatteessa minusta on ok, jos se "VITTU" sieltä joskus livahtaa pelin tiimellyksessä. Siitäkin huolimatta, että paikalla on pikkuväkeä. Peliin saa ja kuuluukin eläytyä. Ja oppivat ne pikkuiset ne "vitut" viimeistään koulussa tai kotona kuunnellessaan vanhempiensa riitaa saunaillan päätteeksi. Se, mikä ei kuitenkaan mene meikäläiselle jakeluun, on tuomarin tai vastustajan vitun homottelut ja tappotuomiot. Varsinkaan täysi-ikäisten miesten suusta.

Eilisen illan kruunasi se, kun spontaanisti veljeni kanssa tuuletimme Tapparan tasoitusmaalia. Tässä vaiheessa takana istuvalta kaverilta läikkyi yli. Hänen mielestään tilannetta edelsi selkeä tuomarivirhe (tietenkin!). Bluesin paitaan, mustiin pillifarkkuihin ja maihinnousukenkiin pukeutunut noin 45-vuotias siilitukka käytti perusoikeuksiinsa kuuluvaa sananvapautta huutamalla maalin jälkeen seuraavan kannustushuudon "Vitun kusipäät. Vittu saatana! Ettekö te vitun mulkut pärjää ilman tuomarin apua. Vittu teidät pitäis saatana tappaa kaikki....Vittu lapsista alkaen!"

Jep, jep, jep. En tiedä kenelle kannustushuuto oli loppujen lopuksi tarkoitettu, mutta aikuisten oikeesti tuollaista ei huudella kun paikalla on pikkulapsia. Ja vaikka paikalla ei olisi yhtään lasta, siis huutajan lisäksi, niin kannattaisi ehkä edes hetken miettiä mitä suustaan päästää.

4 kommenttia:

Nora kirjoitti...

"Mikä meihin fiksuihin ihmisiin menee kiakko-ottelussa?"

Viime kaudella noita samanlaisia sanailoitteluja sai kuulla tuossa nimeä vaihtaneessa areenassa ihan lapsienkin suusta. (Jos n.12-vuotiasta voi lapseksi sanoa.) En myöskään tiedä kenelle silloin huudahdukset oli tarkoitettu, kun sveitsiläisvastaustaja tuskin ymmärsi ainakaan sanaakaan.

Norppa kirjoitti...

Toivoitko hetken, että sähkölamautin kuuluisi sittenkin vakiovarusteisiisi?

Anonyymi kirjoitti...

Etkö sinä ja veljesi pystyneet muka huutamaan kovempaa niin ettei sen urpon ääni olisi kuulunut? MinkkiP

Hanna Kopra kirjoitti...

Mulla kulkee mukana aina toimmoi Avokämmen.