sunnuntaina, marraskuuta 16, 2008

Dos hombres

Barcelona on nyt nähty. Osittain. Sen mitä työreissulla ehtii Ramplaa rampatessa pimeällä havaitsemaan. Kaiken kaikkiaan Barcelona oli kuitenkin positiivinen kokemus. Varsinkin ruokakulttuuri. Olen ennenkin törmännyt Espanjassa ongelmaan nimeltä ylensyöminen. Meikäläisen kaaliin ei mahdu se, miten kahden ja puolen tunnin lounailla plus liharikkailla illallisilla kyllästetyt espanjalaiset, tai katalaanit, pysyvät kaikesta mättöämisestä huolimatta suht hoikassa kunnossa.

Espanjalaisen ruokakulttuurin jälkeen viikonlopun ruokailut jäivät omalta osaltani vähiin palattuani kotiin lauantaina. Perjantaina vierailimme Albet i Noyan viinitilalla Barcelonan ulkopuolella. Tätä ennen kävimme läheisessä kylässä sijaitsevassa ravintolassa syömässä maittavan ja täyttävän lounaan, joka huipentui 5-7:n alkuruuan jälkeen (joukossa mm. grillattua sian ihraa ja verimakkaraa) tarjottuun oliiviöljyssä grillattuun maa-artisokkaan. Suosittelen. Lounaalla vierähti vaatimattomat 2,5 tuntia. Ei siinä muuten mitään, mutta kun reilun kuuden tunnin kuluttua odotti viiden ruokalajin illallinen. Ei vaan voi ymmärtää. Seuraavan kerran söin lämmintä ruokaa sunnuntailounaalla.

Mitä muuta Barcelonasta jäi käteen? No, ehkä päällimmäisenä torstai-illan discon/yökerhon metsästys. Koska halusimme varmistaa sen, että emme eksy mihinkään väärään discoon vaan ihan perus heteromestaan, niin yritin vahvalla espanjan alkeillani (opittu Fast Show'sta joskus 90-luvulla) kommunikoida tätä mm. taksikuskillemme sanoin "Dos Hombres los heteros pas homos". Eipä sitten ikinä päästy minnekään mutta taksissa tuli istuttua isolla kädellä. Olipa tosi hauskaa...mitäköhän ne nyt ajattelee meistä suomalaisista?!?

Ei kommentteja: