sunnuntaina, helmikuuta 08, 2009

Ei tippa tapa

Arvon naiset. Yrittäkääpä itse nyhtää viho viimeistä pisaraa hervottomana roikkuvasta kumisesta pipetistä metrin korkeudelta posliiniastiaan. Niinpä. Ei taida onnistua ihan tosta vaan! Allekirjoittanut on vastaanottanut (kyllä, kuuntelin...) viime viikolla sanomista siitä, että ihan kaikki pönttöön tarkoitettu ei ole löytänyt tietänsä sinne. Ok, myönnetään, että näin on voinut käydä. Mutta miten pitää tulkita se, että jos pöntön kansi useamman saarnan jälkeen on opittu pitämään alhaalla, niin minun käsitykseni mukaan pöntön saamaa pisaratartuntaa ei pitäisi naissukupuolen edustajan havainnoida nostamatta istumarengasta. Vai? Jos näin on, niin kyse on urkkimisesta ja luottamuksen puutteesta. Ja mitä sitten, jos sieltä löytyy pari pisaraa. Käykääpä joskus yleisessä miesten vessassa! Siellä ei ammuta pistoolilla. Ei. Siellä asioivat miehet omistavat rynnäkkökiväärin, haulikon tai rypälepommeja ampuvan tykin. Kun sellaisella aseella ammuntaa, niin siinä eivät aina seinätkään säästy. Ja monesti jälki on sen näköista kuin Israelin armeija olisi käynyt toteuttamassa "puolustussotaansa".

Ajatelkaapa asiaa laajemmin. Kyse ei ole vain perheen sisäisestä kriisistä. Ei. Kyse on yleismaailmallisesta ongelmasta, joka koskettaa miehiä (ja siis myös naisia) kaikissa ikäluokissa ja sosiaaliryhmissä. Muistan lapsuudestani isäni vaimon saarnan siitä kuinka pöntön reunat olivat täynnä osumajälkiä. Meitä oli siinä pöydässä kolme miestä ottamassa kritiikkiä vastaan. Todennäköisesti kaikki yhtä syyllisiä. Myös yksi miespuolinen vanhemman sukupolven edustaja. Suojellakseni isäni yksityisyyttä en paljasta kuka tämä henkilö oli. Mutta ei se ampuminen pienikaliiberisella pistoolilla ole niin helppoa. Uskokaa nyt. Kun pyssyn pää meistä harvalla roikkuu pöntän reunojen alapuolella, niin on luonnollista, että normaalin aineenvaihdunnan omaavat miehet, jotka asioivat toiletissa pikkuasialla 3-5 kertaa päivässä, ampuvat välillä harhalaukauksiakin. Mutta parhaamme me yritämme. Eli arvon naiset: Olkaa tyytyväisiä, jos miehenne on oppinut laskemaan asioinnin jälkeen pöntön kannen alas. Jos olette liian uteliaita, niin todennäköisesti joudutte katsomaan totuutta silmiin. Ja kuten hyvin tiedämme: useimmiten tieto vain lisää tuskaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ymmärrä sitä, jos ei saada osumaan sitä pönttöön niin kuin naiset, niin olisiko se suurikin vaiva tehdä istumapissa paremmall osumatarkkuudella niin kuin naiset varsinkin silloin jos ei itse siivota sitä vessaa tai siellä tarttee käydä myös naistenkin. Meillä meni jossakin vaiheess WC:t jakoseen eli toinen oli ainoastaan minulle ja toinen miespuolisille ampujille. Ei sitä sarjatulta kestänyt Erkkikään!!!