torstaina, helmikuuta 05, 2009

Lyhyesti Tahkosta


Tahkoa tuli taas kierrettyä viime viikonloppuna. 14th annual Hätsä Kätsä. Mäen huipulla käytiin. Alaskin tultiin. Aina laakson pohjalle asti. Välillä piti lykkiä vauhtia lisää. Mutta mitä itse hiihtämiseen tulee, niin polvet säilyivät ehjänä. Kiitos muuten Stadiumin huippuporukalle , joka sääti siteet 300 mm:n pituiselle monolle. Muuten ihan hyvä, mutta kun meikäläisen monot ovat pituudeltaan 325 mm. Että tack så helvete! Thumbs up, killarna!

Matka Savon sydämeen taittui bussilla. Ekologinen vaihtoehto. Menomatkalla sitä kehuu bussimatkustamisen autuutta. Paluumatkalla onkin jo eri ääni kellossa. Varsinkin jos on sopinut maanantaiaamuksi työpalaverin. Kannattaisi pitää kalenteri ajantasalla.

Matkan viihdepuolesta ei ole valittamista. Paitsi siitä, että joku urpo oksensi lauantai-iltana Piazzalla niihin portaisiin, jotka vievät hotelli Helpotukseen. Ja kivastihan se tuoksu levisi sitten muuallekin ravintolaan, kun vähintään jokainen asiakaskuntaan kuuluva kävi kastamassa poponsa snagarin jämiin. Myös allekirjoittanut seisoi nilkkoihin asti vatsahapoissa. Mutta asiakkaiden lisäksi myös palveluntarjoajan toiminnasta löytyy aihetta kritiikkiin. Bändi, jonka laulaja muistutti radiojuontaja Sami Tenkasta, ei ollut täysin ajan hermolla biisivalinnoissaan. Moitimme myös henkilökunnan nihkeä suhtautuminen valokuvaukseen ravintolan sisätiloissa. Warum? No kuulemma siksi, että paikalla voi olla myös julkisuuden henkilöitä (BB-Kakin (=kavereiden kesken BB-Kakka), Idols-Maunon, Miljonääri-Masan ja parin salarakkaan tarkoin varjellut julkisuuskuvat ovat niin herkkiä vääränlaiselle julkisuudelle...vai!?). Muutamista puutteista huolimatta testiryhmämme piti viikonloppua onnistuneena ja suosittelee Tahkoa seuraavankin Hätsä Kätsä reissun matkakohteeksi.

Kuten tuossa reilu kuukausi sitten totesin, ortopedi on ihmisen paras ystävä. Niin oli Tahkollakin. Tai ei ihan. Se ortopedi/kirurgi, joka oli paikalla ei ollut kykenevä ompelemaan parin toimittajaneitokaisen leukaa. Onneksi paikalla oli myös vähemmän jurrinen työterveyslääkäri Turengista. Hän tilasi ystävällisesti ambulanssin ja lähti henkilökohtaisesti ompelemaan Nilsiän terveyskeskukseen tyttöjen stagedaivauksen rikkomat leuat. (Eikä neitojen ulkoisella olemuksella ollut varmasti mitään tekemistä tässä suuressa henkilökohtaisessa uhrauksessa...Pakko se on myöntää. Ollanhan me miehet aika helposti luettavissa....) Muutamasta nautitusta alkoholiannoksesta huolimatta tohtori teki hyvää jälkeä. Lääkäri on lääkäri jurrissakin.


Piazzalta löytyi jälleen kerran toudella hyvännäköistä naisseuraa...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lääkärin suusta kuultua: "Ei ole muuten koskaan näin pieniä vekkejä näin tarkasti tutkittu..."

Prepe kirjoitti...

Eikä varmaan ollut se lääkäri joka hälytti ambulanssin...