keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

Harmaa, ahdistunut, sulkeutunut suomalainen mies

Matti, tässä ei ole mitään henkilökohtaista. Hävisit käräjäoikeudessa. Minusta päätös oli oikea. Itsepähän olet aikoinasi perheesi julkisuuteen tuonut ja toiseksi soppasi keittänyt. Myönnettäköön, että umpijäykkä kaksinaismoralistinen persoonasi ärsyttää. Edustat sitä maailmankuvaa, jossa on tärkeää näyttää ulospäin kuinka hyvin asiat perheen mauttomassa nurmijärveläisessä ökytuvassa ovat, vaikka sisällä tunnet suurta vitutusta. Edustat mielestäni kaikkea sitä minkä takia suomalaiset miehet ovat ahdistuneita, sisäänpäinkääntyneitä, tappavat itsensä niin kovin usein ja turvautuvat väkivaltaan perhettään kohtaan kun eivät saa suutansa auki. En väitä, että sinä teet näin, mutta kun sanot, että ihmissuhteisiiisi liittyvät asiat ovat niitä, joista et keskustele edes "tuttavien" (olisiko kannattanut käyttää ilmaisua ystävä, jos halusit korostaa asioiden yksityisyyttä vai eikö sinulla ole ystäviä? toim.huom.) kanssa, niin paljastat olevasi erittäin sulkeutunut ihminen. Se ei ole Matti hyvä asia se.

Minun on siis vaikea pitää sinusta. Toivon, että tunne on molemmin puoleinen. Tosin en voi olla täysin varma. Minä en ole lähettänyt sinulle koskaan sähköpostia, mutta sinä olet lähettänyt minulle kutsun viimeisen kuukauden aikana kaksi kertaa Talous- ja tuottavuus -foorumiin. Kyseessä on ilmeisesti ns. leadership -foorumi. Kiitos kutsusta, mutta jätän tällä kertaa väliin. Et mielestäni edusta johtajuutta vaan olet harmaa pieni mies, joka elää menneisyydessä. Äläkä ymmärrä minua nyt väärin. Olet toki yli 190 cm pitkä, mutta pituus ei tee kenestäkään suurta miestä. Ja toivoisin myös, että et lähettäisi spämmejä tuiki tuntemattomille. Luulisi, että olet edes sen verran internetin käytöstä viime aikoina oppinut.


Pääministerin pitäisi edustaa korkeinta toimeenpanevaa valtaa tässä maassa. Siihen toimeenpanevaan valtaan liittyy oleennaisena osana myös arvovalta. Siitä sinä Matti olet luopunut jo kauan sitten. Mutta hei: mitä voi odottaa mieheltä, joka kertoo julkisuuteen tavanneensa taannoisen tyttöystävänsä "Ikeassa" mutta ei kehtaa myöntää löytäneensä hänet internetistä...ööö....kumpi on pahempi? Mitä hemmetin hävettävää siinä on että eronnut mies etsii aikuista naisseuraa ja käyttää siihen nykyteknologian suomia mahdollisuuksia? Kerro minulle Matti. Ethän sinä mitään pattereilla toimavaa penispumppua ole käyttänyt (tämä on siis oletus, ei tieto toim.huom.!) vaan ajanut tiedon valtatiellä kansakoulutaustallasi.


Mutta mistä tulevat sinun kaltaisesi maailman mattivanhaset? Se lienee varmaa, että teitä mattivanhasia ei todellakaan ole siitetty humalassa. Sen verran tylsää sakkia kun olette. Mutta puhdasrotuisia, tottakai. Ei kai kaiken rotujen puhdasoppisuudesta tietävä isä-Vanhanen olisi saattanut maailmaan mitään sekarotuisia. Todennäköisesti teitä mattivanhasia on tehty ihan pienessä lähipiirissä. Eihän koskaan voi olla varma siitä, että perhepiirin ulkopuolelta löytyy puhdasrotuisuutta. Onkohan tuossa opissa jotain vikaa kun lopputuloksena on kitisevä kaiken sisällään pitävä pikkupoika, josta espoolainen yh-äiti on mennyt kertomaan juoruja. Kamoon Matti: katso millaiseen liemeen Ike aikoinaan saattoi itsensä kun Marika Fingerroos paljasti lehdessä vastanneensa Iken tekstiviestiin tyyliin "Jess...olisi ihana tulla yhdessä." Tuskin Ike pelkästään Marikan puoluekantaa tekstiviestissään kysyi. Oli Ikestä mitä mieltä tahansa, niin kaveri hoiti homman huumorilla, osasi ennen kaikkea nauraa itselleen, ei välittänyt mitä muuta ajattelevat ja nauttii tällä hetkellä aivan toisenlaista arvostusta kuin sinä. Ja lähtökohdatkin Ikellä ovat olleet aika huonot sillä kaikkihan tietävät että Ike on Turuust. Mutta mistä sinä oletkaan kotoisin? En muista tai tiedä, mutta vaikuttaa siltä, että sinä et ole mistään kotoisin.


Vielä kerran haluan kysyä vastakkaisen sukupuolen edustajilta mitä heidän päässän liikkui kun valitsivat sinut Matti aikoinaan Suomen seksikkäimmäksi mieheksi. Jos seivään koolla on väliä, niin sen pitäisi kai roikkua haarovälissä eikä kuulua kehon ulkopuolisena puustaveistettynä esineenä sisäelimiin. Sinun tapauksessasi Matti tämä lienee tapahtunut jo imiessäsi kepulaista rintaa lapsena. Lopputuloksesta päätellen tuo rinta kuului isällesi, ei äidillesi.

Lopuksi minun on vielä pakko kiittää sinua siitä, että viet oikeusjutun ylempään oikeusasteeseen. Koska kesän jalkapallon EM-kisojen ja Pekingin olympialaisten jälkeen tulee suomalaiselle miehelle tyhjyyden tunne, niin sinun konttaamisesi omenamehun voimalla on perin hauskaa seurattavaa. Keep up the good work!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aamen. Ja jatko-osaa odotellessa..

Toiset ei näkäjään tajua saaneensa turpaan ennen kun on hakattu henkihieveriin. Kai Masa voi hakea nöyryytystä vielä yhden kierroksen, joohan?

Törmäsin tuolta Norpan putiikista tänne, ja hups, mitä käykään. Kikatan hulluna tekstillesi paikassa, jossa yleensä varmaan itketään enemmän. Että terkut vaan Meilahdesta petiosaston mummoiltakin!

Hanna Kopra kirjoitti...

Asiaa! Todella kannatti tätä lukuelämystä odottaa!

Matti ei tajua luovuttaa ja tätä yhteisten verorahojen ja oikeuslaitoksen haaskausta ei vaan kestä. EI KESTÄ!

Matti Vanhanen olisi voinut järjestää työnsä kautta vaikka mitkä deittiseuranhakuhässäkän ja laittaa jonkun etsimään Parempaa Ehdokasta Kuin Mitä Ikeasta Tarttui Hihaan. Suapo olisi voinut tarkistaa onko eukko sekopää vai ihan varteenotettava ehdokas… MUTTA EIIIII!

Matti saa niiin syyttää itseään, koska on kuvitellut olevansa nokkelampi kuin esimerkiksi. Ikean Löytönsä.

Enkä väitä KurosRuususta mitenkään yhtään fiksummaksi tai edes vähemmän rasittavaksi, mutta Matti senkin on Elämämme Iloksi löytänt. KIIITOS!

JK: Minä EN OLE äänestänyt Mattia koskaan, mihinkään titteliin!

Anonyymi kirjoitti...

Kaverin huomautus - ota Prepe tämä teksti pois saitiltasi. Voit oikeasti saada syytteen kirjoituksistasi. Tai jos sulla on fyrkkaa järjestää oikein kunnon media-show Salmisaaressa niin antaa mennä vaan...

Hanna Kopra kirjoitti...

Älä vaan ota! Tää on niin asiaa ja jos joudut vankilaan, niin kotiäitien mafia pitää susta huolta ja kotouttaa sut takaisin yhteiskuntaan!

Anonyymi kirjoitti...

Komppaan Hnaa, kotiäidit pitää viihdykkeistään huolta.

t. kotirouva