sunnuntaina, maaliskuuta 16, 2008

Ikestä (ja vähän Matistakin)

Pari sanaa Ikestä ja tietysti Matista. Lauantain Hesarissa oli erinomainen kolumni "Ilkka Kanerva - aikamme Mannerheim". Taisi muuten olla niin, että lähes jokainen lauantain Hesarin kolumneista viittasi jollain tavalla Iken ja Masan toimintaan rakkauden areenalla. Riku Jokisen kolumnin aiheena oli julkinen keskustelu Marsalkka Mannerheimin ja reservin majurin Ilkka Kanervan seksuaalisesta suuntautuneisuudesta ja käyttäytymisestä. Kumpi onkaan pahempi: se, että elähtänyt äijä lähentelee kypsässä iässä teinityttöjä vai se, että on "likainen hinttari"? Lukekaa ihmeessä. Kirjoitus löytyy lauantain Hesarista sivulta C13.

Tekisi mieli lainata Jyrki Kataista "Kyllä kyrsii". Tuli kehuttua Ikeä pari kirjoitusta sitten. Pakko vetää sanansa takaisin. Jätkähän on ääliö. Eräs ystäväni totesi: "Ei siinä mitään, että lähettelee tekstiviestejä. Sehän kertoo vain siitä, että on elossa. Virhe on se, että lähettelee niitä noin rumille muijille!" Mistään laatukamastahan näissä tukiasissa ja fingerrooseissa ei todellakaan ole kyse. Henkilökohtaisesti on vaikea ymmärtää mitä se Ike noissa mimmeissä oikein näkee. Likaisia sutturoita. Positiiviisempaa määritelmää en keksi.

En ole ensimmäisenä heittämässä Kanervaa kivellä. Jokainen tekee virheitä ja liha on joskus heikko. Jos on kuitenkin ulkoministerin pallilla, niin pitäisi olla pallitkin kuin ulkoministerillä. Politikoillekin kuuluu yksityiselämä, mutta se ei tarkoita sitä, että voisi tehdä ihan mitä tahansa. Käytös yksityiselämässä kertoo paljon persoonasta ja oma persoona kuuluu tärkeisiin johtajaominaisuuksiin. Kun uskottavuus ja kunnioitus ihmisten silmissä menee, niin ei johtamisesta tule mitään. Jos politiikko edustaa myös sellaisia puolueita kuin kokoomus tai keskusta, joille ns. perinteiset perhearvot ovat rikkumattomia, niin kai sitä voisi puoleen edustajilta edes saman suuntaista käytöstä odottaa. Edes sinne päin viittaavaa.

Ja sitten vielä Iken esimiehelle Matille terveiset: Etpä ole tämänkään farssin aikana hirvittävästi johtajuutta osoittanut. Oletko koskaan kuullut ilmaisua "mykkä paska"? Täytit kaikki "mykän paskan" kriteerit istuessasi viime viikolla kahden kokoomusminsterin välissä Brysselin tiedotustilaisuudessa. Mikä oli fiilis?

Lopuksi terveiset madame Kiikolle: onko kyseessä joku fetissi vai siedätkö muuten vaan kaikkea, jotta pääset linnan juhliin? Toisaalta oman käytöksesi perusteella olet juuri sellainen nainen josta Ike tykkää....

1 kommentti:

Norppa kirjoitti...

Mutta ihan oikeesti. Niin makaa kuin petaa.
Joku raja on jossain pakko olla.
Kimmo Sasi naureskeli eilisessä haastattelussa että "miehet nyt tuntuvat suhtautuvan tähän hyväksyvämmin"
Siis ai mihin?
Kanervalla on julkisuuteen tuotu elämänkumppani ja tyyppi pommittaa viesteillään tankotanssijaa. Se nyt vielä puuttuisi että jos viestittelyn kohde olisi ollut esim. Anna Erickson niin "eihän siinä sitten mitään".
Jos ei oo kova jätkä, ei oo kova jätkä.
Luulisi että Lions-Leidejäkin kyrsii.