sunnuntaina, joulukuuta 21, 2008

Oikeanpuoleinen tankki täyteen, kiitos!

Kävin Tampereella viikonloppuna. Ennen matkalle lähtöä on kurasäässä hyväksi täyttää auton pissapoika. Näin ainakin, jos aikoo matkustaa autolla ja varsinkin silloin kun ajotietokone ilmoittaa pojan ruiskineen kaiken nesteensä pihalle. Näin kävi eräässäkin Volvossa ennen kuin sen nokka suunnattiin kohti Pirkanmaata.

Pysähdyin täyttämään pissapoikaa Espoon Kilon ABC -asemalle. Yleensä huoltoasemilla vesi ja ilma ovat muualla kuin bensapumppujen luona, mutta ei Kilossa. Vesi- ja ilmakaappi oli sijoitettu bensapumppujen viereen, joten ei auttanut muu kuin ajaa pumpulle pissapojan täyttöä varten. Koska edellisestä täytöstä oli kulunut parisen kuukautta, niin en muistanut mistä konepelti avataan. Tai hetken mitetittyäni muistin, mutta ruotsalaisten insinöörien kaasupolkimen viereen sijoittamaa punaista kahvaa ei ollut kovin helppo löytää. En kuitenkaan aiheuttanut ruuhkaa, koska noin kolme kuudesta pumpusta oli tyhjänä. Näin ainakin kuvittelin. Mutta pian huomasin olevani väärässä.

Jo kohta pian autoni eteen kaartoi viininpunainen pikkumersu melko kärsimättömän näköisenä odottamaan omaa vuoroaan. Nousin autostani löydettyäni vihdoin ruotsalaisten insinöörien käytännön pilan ja näytin Lasol -pullolla aikeeni mersun kuljettajalle. Pelkääjän paikalla ollut miespuolinen henkilö näytti ymmärtävän toimenpiteen välttämättömyyden ja vinkkasi ystävällisesti takaisin. Tietenkin ne pirun ruotsalaisinssit olivat piilottaneet sen pissapojan aukonkin ovelasti ja sen etsimiseen meni parikymmentä sekuntia. Tämä oli kuitenkin mersua kuljettaneelle rouvalle liikaa. Hän ajoi viereeni ja avasi ammoisan leipäläpensä. "Eikö tuon voisi tehdä jossain muualla kun täällä on jonoa." Pahoittelin rouvalle että kyseiseen toimenpiteeseen oli kulunut aikaa noin minuutin verran ja toivotin hyvää joulua, koska se on paras tapa vittuilla näin joulun alla. "Nii-in....." ilmoitti rouva nyrpeänä ja meni jonottamaan toisen auton taakse vuoroaan. Vitutti! In the end harmitti omien hoksottimien hitaus. Pumpuista oli edelleen kaksi tyhjänä. Olin jotenkin kuvitellut, että syy siihen, miksi mersu halusi paikalleni liittyi juuri tuohon vesi- ja ilmakaappiin. Mutta ei. Kyseinen rouva ilmeisesti vain kuvitteli, että sillä paikalla jossa täytän pissapoikaani, on pumppu sijoitettu juuri oikein hänen autonsa bensatankkia varten. Siis auton oikeanpuoleiseen kylkeen. Teki mieli mennä vittuilemaan. Päätin kuitenkin säilyttää jouluhartauden ja suuntasin nokan kohti Pirkanmaata. Ajaessani kohti suomalaisen jääkiekon henkistä kotia toivoin, että saksalaiset insinöörit osaisivat joskus vielä kehittää sellaisen auton, jossa bensatankin aukko on sijoitettu oikein. Siis siten, että sen voi täyttää ajoipa auton pumpulle kummin päin tahansa...

1 kommentti:

lerje kirjoitti...

Kuuskytluvun kaaroissa tuntuu olevan bensatankin korkit takana. Sitä en tiedä miksi tästä on luovuttu.