maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Kiitos Seppo!


Voi Seppo mitä olet mennyt tekemään! Hankit pari hyvännäköistä futaajaa Tehtaankentälle ja annoit potkut Vallu Popovitshille. Ei ollut kuulemma tarpeeksi hyvännäköinen. Se kertoo jotain siitä kuinka hyvin ymmärrät futiksesta. Ja miten kohtelet ihmisiä. Siis muita kuin tämän maailman timokojoja ja jasperpääkkösiä.

Vietin viime viikonloppuna kahtena iltana laatuaikaa naapurustossani sijaitsevassa Yökerho Luxissa. Perjantai-iltana päädyin sinne pikkujoulujen jatkoille. Vaihtoehdot olivat vähissä. Ei ollut parhaat jatkot joihin olen osallistunut, mutta kuitenkin ihan jees meininki. Ja yleistunnelmaan sinä olet siis lähes tulkoon syytön.

Minua on kovasti ihmetyttänyt annoskoon muutos omistamassasi yökerhossa. Valkeakoskelaisena turkulaisena olet varmasti kielimiehiä ja muutenkin kovin internazionale. Englannissa olutta tilataan pinteissa. Tiedäthän "pint of lager" eli iso tuoppi lageria. Pint on 0,568261 litraa eli kyseessä on mittayksikkö. Ja jos haluaa pienen tuopin, niin se on puolet tuosta. En tiedä maksoivatko ne Tehtaankentälle palkkaamasi puolivillaset gigolot maltaita, mutta Luxin tuopista on maltaat vähentyneet huomattavasti. Tuoppikokoja on henkilökuntasi mukaan vain yksi ja se on valkeakoskelainen iso-stobe eli 0,3 litraa. Mutta mikä parasta tuo hämäläinen tuoppi maksaa edelleen 5,50 EUR! Tunsin urean kosteuden silmässäni kun henkilökuntasi edustaja selitti, että hyvästä kannattaa maksaa. Just...


Toinen asia joka suoraaan sanoen v....ti lauantaina Lapin pojan varpajaisissa oli jonottaminen. Vierestä meni Antti Jokista ja pikkubimboa sisään kuin Valkeakoskessa virtaa vettä. Ystävälliset ovimiehesi vaihtoivat poskisuudelmia edellä mainitun joukon kanssa - poislukien Antti Jokinen. Se, että Antti Jokinen ei saanut pojilta pusua, sai minut ehkä pysymään jonossa. Ymmärsin, että ovimiehesi kuuluvat niihin, jotka edelleen tekevät eron parturin ja kampaamon välillä. Se kymmenen metrin jono meitä taviksia seisoi kuitenkin joulukuun illassa puoli tuntia. Sisällä täytyi olla hirvittävä ruuhka. Mutta ei: narikassa oli tilaa kuin Hakan maalilla! Seppo, Seppo, Seppo! Ei asiakkaita noin kohdella.

Mutta sinä Seppo et kuitenkaan onnistunut pilaamaan lauantai-iltaani. Ravintola Cochonissa rypäleaseista käydyn värikkään ja ruudinhajuisen keskustelun jälkeen kävimme Motelletissa toteamassa, että ehkä emme kuitenkaan ole niin iättömiä kuin luulemme. Luxissakin meitä kutsuttiin isoisiksi, mikä meni kyllä arvon neidit hieman liiottelun puolelle. Sedulassa vietetyn loppuillan jälkeen pakotimme varpajaissankarin vielä jatkoille kämpilleni. Oli loistoidea juoda pullo samppanjaa, joka on ostettu jotain spesiaalia tilaisuutta, esimerkiksi romanttista sellaista, varten kello 05.00 aamuyöstä ja katsoa jakso Studio Julmahuvia. Seura oli tosi romanttista: Etruski, kolttasaamelainen, Ponco-Pancho sekä täydellisen musiikkimaun omaava kiintiö suomenruotsalainen. Mutta mikäpä olisi parempaa kuin nälviä ja huutaa parhaiden ystävien kanssa Kampin kattojen yllä aina puoli kuuteen aamulla?(Kuvan miehet iältään 35-39 vuotiaita. Ei kyllä uskoisi. Näyttävät niin nuorekkailta...)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvasta päätellen kyse oli "keltaisesta leskestä" eikä sitä kyllä kannata kenellekään varteenotettavalle naishenkilölle ainakaan tarjota. Tuohon hintaan saa paljon parempaakin - ei tarvi kuraa juoda. Eli loppupeleissä ihan oikeisiin suihin meni. ;)

Prepe kirjoitti...

No niin. Niinpä niin. Kuule ihan hyvää kamaa. Keltainen leski juotiin jo alkuillasta Cochonin edessä. Se yöllinen taisi olla Lansonia.