sunnuntaina, toukokuuta 31, 2009

Liian vanha

Koululaiset juhlivat mennyttä lukukautta lauantaina. Torpedo Tontunmäki otti varaslähdön nuorten juhlaan ja juhli mennyttä salibandykautta perinteisen saunaillan merkeissä perjantaina. Mika Korkalainen -trophy, puheenjohtajan kalvosulkeiset, paras perse ja kapteeni äänestykset sekä turinaa ja tuhinaa menneeltä kaudelta. Kaikki saunailtaan kuuluvat elementit oli jälleen kerran kasattu ammattitaidolla ja suurella sydämellä. SAS Seaside tarjosi puitteet ja hampurilaiset. Pelitoverit perusspiritin.

Ilta jatkui Helsingin yössä. Syöttöjä ei jaeltu ja pelivälineen kanssa sooloiltiin jo viidentoista vuoden kokemukselle. Ensimmäisessä pysähdyspaikassa Bar Loosessa huomasimme ajan rattaan pyörähtäneen viuhaa vauhtia ohi. Ei, kukaan meistä ei mennyt seuraamaan alakertaan YleX:n järjestämää konserttia. Pillifarkkuihin ja pipoon pukeutuneet heebot eivät herätä sydämen musakornerissa emotionaalista värinää.

Koska musapuoli ei tyydyttänyt, niin siirryimme Anna Koohon odottamaan jonkun väsyneen itähelsinkiläisen tulkintaa Satumaasta. Anna K:ssakin huomasimme, tai meille kerrottiin, olevamme jo hieman vanhoja. Kaksi espoolaista pissistä riiteli viereisessä pöydässä. Sellainen peruskissatappelu mutta ilman kynsiä ja hiuksista repimistä. Toinen neideistä ei ollut tyytyväinen valittuun kapakkaan. "Ensin sä tuot mut johonkin hikiseen karaokebaariin, jossa on vain nelikymppisiä äijiä ja sitten sä lähet himaan!" Just. Tarkistimme asian. Kyllä, hän tarkoitti mm. meitä. Just niin. Hieno fiilis. Sitä yrittää ostaa trendikkäitä vaatteita KappAhlista ja Dressmanilta. Leikkauttaa hiuksensa samalla tavalla kuin viisitoista vuotiaana (takatukka, päältä lyhyt ja sellainen trendikäs otsatukka). Käyttää Kourosta kainalossa ja Menneniä naamassaan. Ja kaiken kukkuraksi esittää uskottavasti diggaavansa Mambaa, Yötä ja muita nuorison suosikkeja, mutta, mutta....silti jokin habituksessa vaan paljastaa että kutsunnat on jo käyty, asevelvollisuudet suoritettu ja ensimmäisen ajokortin väri oli vaaleanpunainen ja pohjamateriaali Metsä-Serlan kartonkia. Ei oo kyllä helppoo olla nuori!

1 kommentti:

Aija kirjoitti...

Nää sun jutut,,, kuvaukset... tapahtumat... Mä vaan aina jaksan nauraa näille. Mitä se sitten kertookaan minusta... Mutta kiitoksia taas kerran!