maanantaina, maaliskuuta 19, 2007

Kumpi on pahempi: demari vai porvari?

En yleensä iloitse kokoomuksen vaalimenestyksestä, mutta tällä kertaa entisen viherpipertäjänkin suu vääntyi hymyyn vaalien tuloksen selvittyä. En muista milloin olisin ollut niin tyytyväinen vaalien lopputulokseen kuin tänä vuonna. Kaikki ei toki mennyt ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta kaikkea ei voi saada.

Vihreiden menestys oli ihan ok vaikka viimeisestä kunnon vaalivoitosta on jo aikaa. Itse uskon, että Vihreissä on muutosvoimaa mitä osoittaa mm. keskustelu perustulosta. Perustulosta voi olla montaa mieltä, mutta ainakin Vihreät ovat jostain jotain mieltä. Päädyin itsekin lopulta äänestämään Vihreitä vaikka haahuilin kykypuolueenkin suuntaan. Lopullinen päätös kypsyi HS:n vaalimainoksen perusteella. Vihreät ovat ajaneet ilmastonmuutokseen liittyviä asioita jo vuosikymmenet eikä heillä kyse ole hetkellisestä muoti-ilmiöstä. Oma ehdokkaani ei päässyt läpi, mutta ääni meni kuitenkin hyvään tarkoitukseen.

Kokoomus on toinen muutosvoima. Maailma on muuttunut eikä täällä eletä enää lintukodossa. Jyrki Katainen ja Sauli Niinistö ovat karismaattisia johtajia jotka eivät korosta vastakkainasettelua. Ben, Kimmo Sasi ja muutamat muut taistelevat vielä vuoden 1918 keväthangilla, mutta toivoa sopii, että heidän äänensä ei saa liikaa huomiota puolueessa.

Keskusta olisi voinut puolestani jäädä toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Jäykkä konservatiivinen aina kotiinpäin vetävä liitto ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini. Omenamehua hörppivä neittideittailija on tietysti vakaa ja luottamusta herättävä poliitikko, mutta kuinka tällainen heebe tukijoukkoineen puolustaa koko kansan etuja kun mielessä pyörii uuden sillan rakentaminen omaan vaalipiiriin.

Demarit....voiko surkeammin mennä. Vedotaan kansan syviin tuntoihin ja muistutetaan siitä kuinka asiat meni perseelleen kun Sauli oli valtiovarainministerinä. Eiköhän se Sauli enemmänkin korjaillut 80 -luvun edeltäjiensä Louekosken ja Liikasen töitä. Harvoin muuten näkee kenenkään kasvoilta niin selvästi että "vituttaa" kun eilen Heinäluoman kasvoilta YLE:n ennusteen pamahtaessa ruutuun. Ja kun 99% äänistä oli laskettu niin äijä ei edelleenkään vastaa kysymyksiin vaan politikoi ja kiertelee. Demarit ja SAK elävät menneessä maailmassa. Vaikka asiat ovat hoituneet jollain tapaa aikaisemmin, niin se ei tarkoita sitä, että esim. työllisyyttä voitaisiin hoitaa tukityöllistämisellä ja muilla poppakonsteilla muuttuvassa maailmassa. Kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen, on muuan valtionpäämies joskus sanonut. Joillekin tämän oppiminen on vielä edessä.

Ja tästä vastakkainasettelusta: ei se että tunnustaa jotain väriä tarkoita suomalaisessa yhteiskunnassa sitä että ei halua edistää yhteisiä asioita. Suomalainen yhteiskunta on kuitenkin loppupeleissä pohjoismainen demokratia joka haluaa vaalia hyvinvointiyhteiskuntaa. Se ei tule säilymään sellaisena kuin se 20 vuotta sitten oli, mutta se ei tule myöskään olemaan amerikkalainen yhteiskunta, jossa vain menestyjät pärjäävät.


Hallituspohja: toivoisin, että kokoomus ja vihreät olisivat samassa hallituksessa. Valitettavasti käynee kuitenkin niin, että rkp joka ei ole mistään mitään mieltä (paitsi ruotsinkielestä) on se kolmas hallituspuolue, kuten aina.

Lopuksi kiitos tamperelaisille. Seuraavat neljä vuotta eivät voi olla tylsiä kun tamperelaiset valitsivat eduskuntaan Veltto Virtasen, Harri Jaskarin, Marko Asellin, Mikko Alatalon ja Pertti Salovaaran....

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ketä noista sun faijas äänesti?

Anonyymi kirjoitti...

Totta kai demari on pahempi.

Äänestit sitten vihreitä mutta menit kokoomuksen vaalivalvojaisiin nauramaan makeasti ja antamaan laadukkaita kommentteja...

Prepe kirjoitti...

Horst, se en ollut minä vaan se yx kokoomuspoliitikko joka ratsastaa voitosta voittoon vain siksi, että kaikki luulevat sitä minuksi...

Anonyymi kirjoitti...

Niin menee viisaskin joskus vipuun.

Anonyymi kirjoitti...

On se hyvä että vihreiden symppaajat aidosti tunnustavat olevansa aitoja kovia porvareita. Johan tässä on vasemmistohissukoita ehditty leikkiäkin, eiköstä juu? No, vihreäähän se on sinileväkin katsojan silmässä.