tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

On aika valita vuoden Jorma

Mistä tietää, että pitkä pimeä kausi on taittumassa ja valoisa vuodenaika on alkamassa? No tietysti siitä, että Jormat Junitedin edustajat kokoontuvat jo 11. kertaa vuotuiselle kevätretkelleen. Tänä vuonna kohteena on siis Tahkovuori ja retki huipentuu vuoden Jorman valintaan joskus lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Vuoden Jorman valinta on prosessi joka noudattaa aina samaa kaavaa. Kukin Jorma esittää omia näkemyksiään ennen lopullista valintaa. Keskustelu käy vilkkaana ja lopullinen valinta on yleensä jonkin sortin yllätys. Itse valinnan suorittavat viimeisenä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä pystyssä olevat Jormat. Jos syntyy tasapeli ehdokkaiden kesken, niin arpa ratkaisee. Näin kävi mm. kolme vuotta sitten jolloin allekirjoittanut ja eräs toinen Jorma olivat viimeiset pystyssä. Äänestys käytiin muistaakseni Jari Kurrin ja Juhani Palmun välillä. Äänet menivät tasan 1-1, joten turvauduttiin kolikkoon. Sillä kertaa kolikko oli suosiollinen Jari Kurrille, mutta kun katsoo noiden kahden herran menneisyyttä, niin on se kolikko ollut muutenkin suotuisampi Jari Kurrille useammin kuin Juhani Palmulle...

Vuoden Jormaksi valitaan henkilö, joka on käyttäytynyt jormamaisesti mm. saavuttamalla perusteetonta etua omaa asemaansa väärinkäyttämällä tai muuten vain hölmöilemällä. Esiintyminen julkisuudessaa, hyvässä tai huonossa (yleensä huonossa) valossa on tärkeä kriteeri. Kaksi vuotta sitten Jormat tekivät historiaa ja osoittivat ennakkoluulottomuutta valitsemalla Marika Fingerroosin ensimmäiseksi naispuoliseksi vuoden Jormaksi. Hänen ex-miehensä Jani Ollila on ollut usein ehdokkaana, mutta liian säälittävänä jäänyt myös ilman tätä palkintoa. Triviatietona todettakoon, että Matti Nykästä ei ole koskaan valittu vuoden Jormaksi.

Kaksi kertaa vuoden Jormaksi on valittu yksi Jormista. Mutta tästä on yhteisellä päätöksellä luovuttu, koska kotioloissa vuoden Jorma titteli ei välttämättä herätä samanlaista arvostusta kuin muiden Jormien keskuudessa...

Itselläni ei ole vielä vahvaa ehdokasta vuoden Jormaksi. Joka vuosi oman ehdokkaan valitseminen on yhtä vaikea prosessi. Ehkä Harri Jaskari voisi olla hyvä. Otan kuitenkin mielelläni vastaan ehdotuksia objektiivisilta tarkkailijoilta. Kuka sitten oli viime vuoden Jorma? Olin kyllä mukana valitsemassa, mutta en yksinkertaisesti muista.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Äkkiä tulee mieleen Kimi Räikkönen. Kimi saa leikkiauton ajamisesta kohtuullisen korkeaa palkkaa ja varsinkin monen vihreän mielestä tuo on ansiotonta etua. Lisäksi Kimi on ilmentänyt jormamaisia arvoja mm. esiintymällä humalassa kehnoissa baareissa.

Anonyymi kirjoitti...

Susanna Sievinen on ehdottomasti varteenotettava ehdokas.

Norppa kirjoitti...

Mä olisin ollut Minkki P:n kanssa samoilla linjoilla mutta ei se oo reiluu että naiset vie teiltä Tahkolla aina kaikki voitot, jos Marikakin on sen kerran jo riistänyt. Mut se että Jormat himmailee himassa tittelillään elvistelyä - ei tajuu!
JA mua vähän jännittää, että onkohan teidän paluumatka sieltä yhtä..hmm..hauska..kuin viimeksi.
Mutta mä äänestän Matti Vanhasta. Kellä muulla Jormalla on pokkaa myöntää valtakunnantelevisiossa olevansa yksityiselämässään valepukki. Suora lainaus: "pääministeri ei valehtele virkasioistaan".

Roni-Jeremi kirjoitti...

Miten olisi Halmeen Topi?
Näytöt, joita ei tässä
tarvinne kerrata, ovat aika
vahvat.

Näin vaalien jälkimainingeissa
löytyy toki muitakin ehdokkaita
politiikan saralta. Yksi hyvä kesto-ehdokas on Väyrysen Paavo.
Kaverihan ilmoitti vaalien jälkeen
ettei ota koko postia vastaan mikäli ei pääse puhemiesvaaliin mukaan. Asia on tietysti kiva ilmoittaa Paavoa äänestäneille (torville) tässä vaiheessa. Takavuosien meriittilistalta löytyy mm. Paavon suunnitelma torpedoida idänkauppaa oman kotiryssän avulla pressanvaalikamppanjan vauhdittamiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Paluumatkan kohokohta tulee olemaan kossupullon salakuljetus seitsemään mini-grip -pussiin tyhjennettynä. Jorma-pystin kantanee kotiin Matti "minkäs puristelija kourilleen mahtaa" Ahde.

Norppa kirjoitti...

Niin ja hei - mä haluisin toivottaa oikein ihqua Loimaan matkaa!! Have a Glorious time! Saattaapa muuten olla että itse olen maanantaina samoilla mestoilla!