maanantaina, heinäkuuta 07, 2008

Ruisrock 2008 - kreisii bailausta ja "maailmantähtiä"







Aloitin lomani vuoden tauon jälkeen perinteisesti Ruisrockissa. Mukana kokoonpanossa olivat mm. Espoon Etruski (tyttönimeltään pieni italialainen. En muuten käytä tätä ilmaisua enää koska Etruski a) epäili sitä rasistiseksi ja kertoi minun olevan vastuussa blogini sisällöstä ja b) koska mies nimimerkin takana toivoo itseään kutsuttavan mieluummin etruskiksi), Utajärven kolttasaamelainen, Karl-Gustaf sekä Pancho. Eli ykkösketjun pelaajamateriaalia koko konkkaronkka. Koska kukaan ykkösketjun pelaajista ei ole enää vähään aikaan kuulunut juniori-ikäluokkiin, niin asuimme rock'n roll henkisesti mm. Hotelli Seurahuoneella.

Aikaisemmista vuosista poiketen saavuimme Turkuun jo perjantaina. Valitettavasti perjantain musiikillinen kohokohta ei paljon Pohjanmaan korkeimpia vuoria korkeammalle noussut The Cultin peruessa esiintymisensä. Bändien seuraaminen jäikin melko perinteisesti sivuosaan. Eikä vain perjantaina.

Lauantai lähti liikkeelle Hamburger Börsin terassilta. Ei kuitenkaan kovin nopeasti vaan lähtö Ruissaloon todella venyi. Tosin aivan kaikki eivät sinne Ruissaloonkaan päässeet koska joillekin iski vauhtisokeus Börsin terassilla. Lauantai-ilta jatkui Börsin yökerhossa, jossa mm. joku tuohtunut opiskelijaneito löi paitsi allekirjoittanutta niin myös Utajärven poikaa. Syy: annoimme ilmeisesti väärän vastauksen kysymykseen "Oletteko te jo valmistuneet?" (Ööö...kiitos vaan, mutta eiköhän se ala jo silmäpusseistakin näkyä että opiskeluajoista on jo aikaa.) Börsin valomerkin jälkeen lähdimme Utajärven pojan kanssa torin Hesburgerin jonoon. Ja Turun torilla aina sattuu ja tapahtuu.

Hesen jonossa edessämme oli Jackass -tähti Bam Margera seurueineen. Tosi-tv -formaatin mukaisesti yhdellä seurueen jäsenistä oli videokamera, jolla hän kuvasi mitä torilla tapahtui. Hesen vieressä yksi kappale paikallisia nuoria miehiä oksensi pahaaoloaan (= turgulaisuuttaan?) melkoisella voimalla ja tämän Amerikan pojat halusivat tallentaa kameralle. Tosi hauskaa ilmeisesti? Tämä ei luonnollisestikaan sopinut nuoren turkulaisen serkkupojalle, joka tuli sönköttämään jotain poliisista ja "no picturesta" näille Amerikan ihmeille. Tunnelma meinasi hieman kiristyä, kunnes tälle serkkupojalle selvisi, että seurueessa on Bam Margera. Alkoi halailu, nimikirjotusten pyytäminen (on muuten Turun englannlilla "Can you sing..." + viittomakieltä päälle) ja kamerakännyköillä kaverikuvien ottaminen Bamin kanssa. Härdelli oli todella koominen. Yksi urpo huutaa silmät pullistuineina kuin Mike Monroella ikään "Hei, tää on Bam Margera. Siis Bam Margera...he do crazy things!!!" ja toinen urpo (joka oli muuten se oksentaja) tulee kysymään jonossa takanamme olleilta tyypeiltä "Hei. Osaatteks te englantia?!? Tulkaa hei auttamaan ja puhumaan sille. Mä maksan teille. Hei: se on BAM MARGERA!". Kuin vahvistaakseen sitä, että hän tosiaan oli valmis maksamaan tästä simultaanitulkkauksesta hän kaivoi seteleitä lompakostaan. Että semmosta nuorisoa Turgusessa. Tätä oli oikeasti todella huvittavaa (ja säälittävää) seurata vierestä. Bam Margera on siis B-luokan tähti, joka fanittaa HIMiä ja joka on tullut kuuluisaksi sellaisista tempauksista kuin pyörällä kaatuilu ja oman oksennuksen syöminen. Crazy things - totta tosiaan! Meillä kävi mielessä, että olisimme voineet kommentoida kuvaajalle asioiden tilaa omalla äidinkielellämme. Olisimme sanoneet kameralle "Vittu mitä juntteja!" mutta ehkä oli sittenkin parempi idea pitää vaan suunsa kiinni, koska näinä internetin ihmeaikoina tavallisestakin ihmisestä jää lähtemätön jälki jälkipolville.

Suunsa kiinni pitäminen olisi ollut hyvä idea myös Utajärven pojalta, vaikka mitään vahinkoa ei sitten lopulta tapahtunutkaan. Vielä jonossa seisoessamme vähintään 130 kg painava yli kaksimetrinen kaveri kävelee suoraan tiskille ja toteaa "Mää tilaan ny muutama hampurilaisen! Onk selvä?" Kaikki muut jonossa olijat olivat lukeneet liian paljon suomalaisesta kansallisurheilusta snagaripahoinpitelystä ja pitivät suunsa kiinni. Mutta mitä tekee alle 180 senttinen lapinpoika. Vastaa haasteeseen! "Et todellakaan muuten tilaa!!" Ja toistaa vielä viestinsä. "Mee jonon perälle sieltä!" Lopputuloksena tämä etuilija luopuu aikeistaan ja me säilytämme terveytemme! Kesäyössä on taikaa...

Utajärven poika veti muuten lauantaina päälleen uuden resorilla varustetun Tiger of Sweden 70-luvun tyyliä jäljittelevän nahkatakin. Seuraus: poikaa kutsutaan todennäköisesti loppuelämänsä Nahka-Pasiksi. Aina kannattaa miettiä mitä laittaa päällensä koska virheellisen pukukoodin tapahtuessa jälki on rumaa. Ja pitkäkestoista.

Sunnuntai venähti yllättäen maanantain puolelle. Kuvio oli melko samanlainen kuin lauantaina. Ruissalossa oli kuitenkin hieman praempi musiikillinen tarjonta ja mm.Kent oli hyvässä vedossa. Ainoa yökerho joka oli auki sunnuntaina oli Onnela. Meno yltyi melko vauhdikkaaksi ja täytyy myöntää, että siitä on varmaan melkein 20 vuotta kun allekirjoittanut on bilettänyt puoli neljään asti sunnuntaina. Mutta todella hauskaa oli. Kreisii bailausta! Sen jälkeen vielä "kepapit" naamaan (Kebab-pizzeriassa törmäsin muuten loimaalaisiin mimmeihin, jotka eivät kuitenkaan tunteneet omaa paikallista kuuluisuuttaan. Norppa: mä luulin että sut tuntee Loimaalla kaikki?) ja hotellille kärsimään neljän tunnin yöunet. On se muuten uskomatonta, että joka yö unet jää neljään tuntiin kun vanhan miehen biologinen kello herättää aina viimeistään yhdeksältä vaikka kroppa ja mieli huutavat unta. Onneksi! Siis onneksi lauantaina syntynyt huippuidea lähteä vielä maanantaina päivälaivalla Tukholmaan jäi vain ideaksi. Ehkä pieni lepo ja rauhoittuminen tekee nyt hyvää näin loman aluksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Melkein siis "haist vittu -grilli", muttei siis lähelläkään "haluuks turpaas krilliä". Kaikki olemassaolevia turkulaisia kaupunkiravintoloita.

- Fogues