maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Varsinais-Suomi - niin lähellä Turkua...

Käväisin keskiviikkona tutustumassa Varsinais-Suomen ytimeen eli Pyhäjärven ympäryskuntiin. Näitä ovat mm. sellaiset metropolit kuinLoimaa, Säkylä, Eura ja Honkilahti.

Positiivinen yllätys Pyhäjärven pohjoiskärjessä oli Kauttuan Klubi jonne ajauduin kun yrityksestä huolimatta en päässyt näkemään Loimaan Norppaa sen luonnollisessa kasvuympäristössä vaan suuntasin kohti pohjoista. Oletin lounaani koostuvan leivitetystä havaijin leikkeestä, lohkoperunoista ja ketsupista. Eksyin kuitenkin Euran kohdalla ruukkipuistoon. Ruokailumahdollisuutta osoittavat liikennemerkit ohjasivat minut Kauttuan Klubille jossa nautin miellyttävästä herraskaisesta ympäristöstä silakkapihvin ja valkosipuliperunoiden kera. Erinomaista. Suosittelen!

Kauttualta suuntasin Honkilahdelle. Honkilahti on sen verran iso paikka, että sillä on kaksi keskusta. Hengellinen, jonnen johdatus minut ohjasi ihastelemaan kahta kirkkoa, sekä liiketoiminnallinen keskus, jossa sijaitsee mm. pankki. 950 ihmisen Honkijoki on osa Euran kuntaa ja sen pääelinkeino on grillihiilien valmistus. En tiedä onko yleisin kuolinsyy honkilahtelaisten keskuudessa pölykeuhko vai jääminen auton alle maantiellä 210. Minulle kerrottiin, että Suomen tunnetuimman tanssiorkesterin johtohahmo oli kotoisin Honkilahdelta. Mitä - käsittääkseni Remu on Tsadista...mutta kyse olikin jostain Finlandersista. Vaikka isosta paikasta ei todellakaan ollut kyse, mutta mitään pahaa sanottavaa minulla ei Honkilahdesta tai honkilahtelaisista ole. Ja totesihan paikallisen pankin toimitusjohtaja minulle että "Kyllä me arvostamme täällä maalla niin paljon sitä, kun te herrat etelästä käytte meitä täällä tervehtimässä." Ihan tosi hei....!

Matka huipentui, kuinkas muutenkaan, Loimaalle. Tässä vaiheessa matkaa olin jo luopunut toivosta löytää Loimaan Norppa sen pesimäalueelta ja epäilin sen muuttaneen jo etelään paremman elämän toivossa. Tai ehkä se oli lähtenyt etelään kutemaan? Kuka tietää. Meille ihmiselle luonnonelävien asiat eivät aina ole niin selviä. Varsinainen visiitti Loimaalla rajoittui noin tuntiin. Kiire etelään ja teeveen ääreen oli kova. Turhaan. Illalla ei pahemmin enää kiinnostanut maalikimara ottelusta Azerbaidzhan-Suomi. Potkupallo-ottelu oli valitettavasti varsinaista Suomea...

3 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

No niin. Nyt tulee kehuja. Näkisin, että asiat on otettu esille ja myös esitetty tärkeysjärjestyksessä.
Kyllä se Helsingin herrakin ymmärtää pienten asioiden tärkeyden ja vivahteet kun avaa aistinsa ja antaa tunteilleen mahdollisuuden.
(ja olisithan sä ollut tervetullut piipahtamaan norppalan isoäitilässä lounaalla mutta jos tuntuu että nuorempi versio kävi välillä vähän voimille niin varovasti arvioituna matriarkka olisi ollut potenssiin kuusi..)

Anonyymi kirjoitti...

tuotanoinisniin..nyt näyttää siltä että core-osasto eli jämijärvi, honkajoki ja niinisalo on vallan päässyt lipsumaan ohi nuotituksen. noh, se lienee kyllä vähän varsinaisempana tuo loimaa, mutta jämijärvi on sellainen paikka mikä pitää kokea ainakin kerran!

Norppa kirjoitti...

Kyllähän tässä ehtis vielä pikkuruisen kevätretken järjestämään.. ;)