keskiviikkona, kesäkuuta 13, 2007

Älä aja avoautolla punaisia päin "kansalaispoliisin" silmien alla

Kävipä tänä aamuna niin, että noustuani bussista työmatkallani lähdin ylittämään Fredrikinkatua. Pari kiireistä työmatkalaista ajoi vanhoilla keltaisilla risteykseen. Jouduin päästämään heidät pälkähästä ja kirosin mielessäni kansalaispoliiseille myönnettyjä pieniä valtuuksia suorittaa siviilipidätys tai muu kiinniotto.
Sitten tuli päivän paras. Nuori nainen sinisessä Ford KA -avoautossa Belgian paimenkoira pelkääjän paikalla ajoi melko vanhoilla punasilla (3 sekuntia!) vielä suojatien yli. Koska kyseessä oli avoauto ilmoitin kuljettajalle ujostelematta hänen olevan URPO (koira: jos luulit, että huomautus oli tarkoitettu sinulle, niin pahoitteluni. Olit vain viaton luontokappale tässä taistelussani höltynyttä liikennekuria vastaan...). Hän kuuli ja oli hieman nolon näköinen. Vielä nolomman näköiseksi hän muuttui kun tajusi samassa risteyksessä oikealla kääntyessään joutuneensa "pussiin" liikenneruuhkassa ja kansalaispoliisin (siis minun) tallustelevan samaan suuntaan. Ilmoitin vielä kerran tällä lainrikkojalle, että punaiset valot koskevat myös häntä. Hän oli edelleen nolon näköinen. Ja syystä!

Mutta maltti olisi ollut valttia tässäkin tilanteessa. Kaksi sekuntia sen jälkeen kun olin päästänyt tämän hurjastelijan verbaalisella huomautuksella mieleeni juolahti paljon parempi kommentti: "Kumpi teistä nartuista oikein ajaa sitä autoa?" Hemmetti. Tuollaiset tilaisuudet pitäisi käyttää hyväkseen eikä hätiköidä.

Lopuksi teille punaisia päin ajaville: Lapset eivät välttämättä ymmärrä sitä, että kaikki eivät noudata liikennesääntöjä. Huomioittehan tämän ennen kuin ajatte jonkun päälle! On asioita joita ei voi enää jälkikäteen korjata.

Ei kommentteja: