tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

16.47 "Miks v..ssa me ei menty Tahkolle...?!"

Jormien 12. kevätretki starttasi Helsingin Eteläsatamasta viime perjantaina kello 17.00 kun Silja Serenade lähti kohti Tukholmaa. Kello 16.47 lausuttiin ensimmäinen mielipide laivalla matkustamisesta kun seureelle alkoi selvitä missä seurassa matkustetaan. "Miks vitussa me ei menty Tahkolle?!" totesi eräskin Jorma kolmetoista minuuttia ennen satamasta irtautumista. Niinpä....

Vuoden Jorma -äänestys sujui odotetuissa merkeissä. Ehdokaslistan ulkopuolelta toiseksi kiilasi hieman yllättäen Ulkopoliittisen instituutin kohu-johtaja öky-professori Raimo Väyrynen. Mies on opettanut monelle Jormallekin kuinka viinan kanssa lotrataan ja kuinka naista tulee käsitellä työyhteisössä....tai sitten se oli kansainvälisen politiikan johdantokurssi...I'm not so sure about that....anyway: Raipe Väyrynen 25% äänistä! Kelpo saavutus mustalta hevoselta. Jari Hedman tuli kolmanneksi 12,5%:n äänisaaliilla. Voittajaksi selvisi ehdoton ennakkosuosikki, oman tiensä kulkija ja ehkä maailman surkeimman naismaun omaava lokalahtelaisen keinosiementäjän poika, ex-ulkoministeri Ilkka Kanerva. Ike sai taakseen lähes mugabamaisen enemmistön eli 62,5% äänistä vaalin ensimmäisellä kierroksella, mutta ilman vaalivilppiä eli kuten Ike sanoisi "Reilu fair play spiritti!". Pienessä, mutta äänekkäässä oppositiossa oli vähemmistön edustaja eli Jormien kiintiösuomenruotsalainen. Kaveri, jolle ei tunnetusti kelpaa demokraattisen äänestyksen tulos. Toiveena lienee samanlainen valistunut diktaattori kuin länsinaapurin Kaarle Kustaa.

Viime vuodesta poiketen hihassaan tekstiä "Järjestysmies" kantavien henkilöiden sukupuoliseen suuntautumiseen ei tällä kertaa puututtu, ei edes pian jo nelikymppisen muinaisen roomalaisen toimesta. Koska muinainen roomalainen, tuo pieni italialainen oli kotoisin Berliinin eteläpuolelta niin käytimme julkkisbloggari Viivi Avellanin luomaa rotuoppia ja nimitimme pienen italialaisen mokkakikkeliksi. Muuten Jormien käytös olikin tavallista hillitympää. Ehkä tämä kertoo iän tuomasta kypsyydestä tai sitten ei! Anyway: toisena iltana uni tuli Jormalla kuin Jormalla silmään viimeistään kello 01.00.

Lopuksi muita havaintoja matkalta:
  • Jos haluaa länsinaapuriin, niin kannattaa harkita lentämistä. Ellet sitten nauti tax free -myymälän leppoisasta tunnelmasta ja kitchistä itäeurooppalaisesta 80-luvun hittejä soittavasta yökerhobändistä. Ruotsinlaivojen junttimeininki on ja pysyy. Nykyään sitä vahvistaa vahva venäläisedustus.
  • Tietyt klassiset teemat tuntuvat toistuvan kun suomalainen pääsee nauttimaan itämeren laivojen glamourista ja luksuksesta. Kun Jormat noin 10 vuotta sitten olivat Cinderellalla pikkujouluristeilyllä, niin saunaosastolla joku urpo seisoi keskellä uima-allasta munasillaan heilutellen lasson lailla uimahousujaan päänsä päällä samalla kun osaston naispuolinen valvoja yritti saada villiintyneen matkustajan rauhoittumaan. Lähes sama asia toistui vuosikymmen myöhemmin, kun joku karpaasi käveli s-kokoa olevat uimahousut jalassa kassit housujen ulkopuolelle roikkuen, saunaosastolla porealtaaseen. Kun ahdistus palleissa kävi ilmeisesti liian suureksi helpotti tämä karpaasi oloaan heittämällä uikkarit kaaressa lastenaltaaseen. Ja taas oli naispuolisella valvojalla töitä. Kiva ammatti tuo risteilylaivan saunaosaston asiakaspalvelutoimihenkilön ammatti...puhumattakaan kuinka kiva on koko perheen voimalla käydä vähän saunomassa risteilyllä.
  • Ruotsin mallin mukaan työttömyys ratkaistaan sillä, että kaksi ihmistä myy metrolippuja kunnallisen liikennelaitoksen toimesta metroasemalla kun vieressä on kioski josta samat liput voi ostaa.
  • Jormat eivät ole enää nuoria. Ei varsinkaan se Jorma joka vietti päivän Tukholmassa tyttöystävän luona nukkuen. Puolustukseksi ei kelpaa mikään Lapin reissun jälkeinen väsymys. Selvä keltainen kortti!

1 kommentti:

Norppa kirjoitti...

Miehen elämää.