perjantaina, huhtikuuta 25, 2008

On aika kevätretken

Jälleen on se aika vuodesta jolloin muuttolinnut palaavat pohjoiseen, hauet kutevat rantavesissä, koppelot etsivät urosta ja Jormat Junited suuntaa Jormien kevätretkelle. Suomalaista miestä syytetään joskus mielikuvituksen puutteesta, television ylenpalttisesta töllöttämisestä ja tunteidensa sisällä pitämisestä. Tämän vuoksi Jormat suutnaavat kevätretkensä Itämeren glamouria ja luxusta pursuavalla Silja Seranadella keväiseen Tukholmaan katsomaan miten sivistyskansat oikeasti elävät. Toissa päivänä lounaalla eräskin Jorma totesi "Toivottavasti laivalla on hyvää jengii..." No, jos tykkää tuulipuvuista, bingosta, halvoista moldovalaisista Kool & the Gang kopioista, kokolattiamatoista, farkkuihin tungetuista kollegepaidoista, Tabacista ja Old Spicesta puhumattakaan Mennenistä, Ronn Mossista ja Anne Mattilasta, harmaista Eccoista, kuosipaidoista, viskoosihousuista ja Jorma Kalevista, niin joo: varmasti on hyvää jengii!

Vuoden Jorma valitaan tänään perinteisellä Jorma -dinnerillä. Julkistetut ehdokkaat löytyvät Facebookista Jormat Junitedin sivuilta, mutta kertauksen vuoksi tässä vuoden aikana ansioituneiden luettelo. Suluissa Veikkauksen kertoimet.
  • Ilkka Kanerva, lokalahtelaisen keinosiementäjän poika, ex-ulkoministeri. 200 tekstiviestiä kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. (1,2)
  • Elina Kiikko, lokalahtelaisen keinosiementäjän pojan vakipartneri, miestään ymmärtävä nainen. Vuoden äiti ainesta? (5,2)
  • Jari Hedman, tennisopettaja, Anne Hedmanin ex-puoliso (kai...). Iski BB-Mikan hyväksikäyttämän BB-Sorellan Ike Kanervan 60-vuotispäivien jatkoilla Luxissa. Jarin mukaan Sorella "tosi nasta mimmi" (1,5)
  • Rane, Iltalehdessä naismieltymyksensä paljastanut suomalainen mies. 1000 naista 20:n vuoden avioliiton aikana. Tarina ei kerro onko kukaan noista tuhannesta oma vaimo... (2,7)
  • Henry Laasanen, mies joka on puuttunut vakavaan ongelmaan naisten seksuaalisesta vallasta ja sen vaikutuksesta yhteiskuntaan. (9,7)
Vuoden Jorman valintahan on varma kevään merkki ja vuoden Jorma valintaa seuraa aina muutaman viikon kuluttua vuoden äidin valinta äitienpäivänä. Valintakriteerit näiden kahden arvostetun nimityksen välillä saattavat poiketa hieman, mutta molemmat ovat varma kevään merkki. Vuoden Jormaksi voidaan valita myös listan ulkopuolelta. Tänä vuonna nimettyjen ehdokkaiden lista on kuitenkin niin vahva, että mustan hevosen nouseminen vuoden Jormaksi vaatii suurinpiirtein sen, että Vesa Keskinen kertoo Silja Seranadella olevansa Suomen hiihtoliiton 80- ja 90 -luvun dopingkokeilujen lopputulos, tulleensa juuri uskoon sekä suhteestaan pääministerin morsiameen.

Stig om bord Jormat!

Ei kommentteja: