sunnuntaina, tammikuuta 11, 2009

Meemi

No kun tällainen haaste nyt tuli Loimaan Norpalta, niin vastataan siihen.

1. Link to the person who tagged you. / Linkitä henkilö joka haastoi sinut.
2. Post the rules on your blog. / Kirjoita säännöt blogiisi.
3. Write six random things about yourself. / Kirjoita kuusi sattumanvaraista asiaa itsestäsi.
4. Tag six people at the end of your post and link to them. / Haasta kuusi henkilöä postauksesi lopussa ja linkitä heidät.
5. Let each person know they have been tagged and leave a comment on their blog. / Kerro kaikille haastamillesi henkilöille haasteesta ja jätä heille viesti heidän blogeihinsa.
6. Let the tagger know when your entry is up. / Ilmoita haastajallesi, kun olet vastannut haasteeseen.


1. Huolimaton
Kävin eilen kysymässä Rajala Pro Shopista mitä maksaa uusi vastavalosuoja järjestelmäkameraani. Kyseessä on muovikappale, joka laitetaan objektiiviin kiinni. Muistuttaa vähän leivonnassa käytettävää puolen desin mittaa ilman pohjaa. Ei ollut. Sain kuitenkin hinta-arvion. Noin 50-100 euroa! Muovikiposta! Sanoisin että liikaa. Mutta huolimattomuudesta saa maksaa. Ehkäpä ensi kerralla säilytän tuota arvoesinettä hieman paremmin enkä anna sen kolista milloin missäkin repussa valtoimenaan.

2. Lukeminen
Olen innostunut. Pitkästä aikaa. Töllö kiinni, mukava asento nojatuolissa, sopivaa musiikkia (lue: ei tappoheviä) soimaan ja se on siinä. Lukeminen on in! Mutta Canal Plussan Valioliiga -sunnuntai/lauantai ei edelleenkään ole out. Tavoitteena on lukea noin yksi kirja per viikko tänä vuonna. Kaksi (Stieg Larssonin Miehet jotka vihaavat naisia ja Turo Kuninkaan Työkalupakki) on jo saatu luettua tämän vuoden puolella joten aikataulussa ollaan.


3. Politiikka
City-Vihreä. Myönnetään. Huoli huomisesta, mutta mukavuudenhaluinen. Vastustaa city-maastureita ja ajaa itse vähäpäästöisellä diesel farmarilla (5,0 l/100 km, CO2 -päästöt 119 g/km). Liikkuu gore-tex vaatteissa ulkoillessaan, asuu keskustassa ja tekee viikonloppumatkoja lentäen Eurooppaan. Äänestää Osmo Soinivaaraa ja kierrättää. Mutta kukaan ei ole täydellinen. Voisinhan vaihtoehtoisesti olla välittämättä mistään ja hankkia ekstra stimulanttia libidolleni ajamalla City-Maasturilla.

4. Valinta
Jokainen Tampereella lapsuutensa viettänyt joutuu tekemään tämän tärkeän ja kauaskantoisen valinnan ennen kouluikää. Tappara vai Ilves. Se on joko tai. Usein valinta tulee jo äidinmaidossa. Ei minulla. Isä vei kuusi vuotiaan poikansa katsomaan vuonna 1977 KooVee-HIFK pronssiottelua Hakametsään. En tajunnut pelistä paljoakaan. KooVee voitti. Valinta oli selvä mutta jo seuraavana syksynä käänsin takkia. Äiti ompeli tumput. Ei tiennyt komittoitumisestani
Tampereen Työväenyhdistyksen Urheilu- ja Voimailuseura Kilpa-Veljiin (=KooVee). Tumput olivat sini-oranssi-valkoiset. Valinta oli selvä. Omia vanhempia on uskottava. Mutta kiitos äidille. Säästyin hämäläiseltä koulukiusaamiselta. KooVee kun ei ole pelannut ylemmällä sarjatasolla vuoden 1980 jälkeen. Vatialan ala-asteen pihalla olisi ollut melko yksinäistä jos ei olisi kuulunut jompaan kumpaan suurseuran leiriin.

5. Polvet
Polvet tehty lasista. Kestivät melkein 31 vuotta ennen kuin eroosio iski. Molemmista korjattu katkennut eturistiside. Vasemmanpuoleisesta myös kierukka. Luin pari vuotta sitten Hesarista kirjoituksen Mika Niemisestä. Artikkelissa kerrottiin kuinka entinen jääkiekkoilija meni pahasti ontuen poikansa kanssa jäälle. Niillä polvilla ei enää juostu saatikka luisteltu. Ikää miehellä oli reilut neljäkymmentä. Pisti miettimään. Liikunnan riemua. Lähivuosina yli 40-vuotiaan näkökulmasta. Salibandy ja jalkapallo on jäänyt, mutta vielä uskaltaa tenniskentälle ja mäkeen toivoen, että näillä polvilla voisi vielä kokea vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

6. Male-bondage
Tärkeää. Ja joskus törkeää. Erittäin. Siis tärkeää. Kevätretket ja iltarastit. Saunaillat. Jatkuva nälviminen ja kommentit venyvästä vyötäröstä. Ei ole asiaa josta ei voisi vittuilla. Mitään ei kaduta, hävetään vaan. Ja tarpeen tullen vakaviakin keskusteluja. Pääasiassa filosofista pohdiskelua niinkin monimutkaisesta innovaatiosta kuin naisen logiikka. Tai suomalaisen jalkapallon nykytila.


Haastan seuraavat seuraamieni blogien kirjoittajat vaalirahoitusilmoituksen tekemiseen käytetyn juristin hinnalla kertomaan 6 sattumanvaraista asiaa itsestään: Matti Vanhanen, Antti Kaikkonen, Minkki P, Satu Taiveaho, Hannu Takkula ja Johanna Tukiainen. Ja Loimaan Norpalle tiedoksi, että olisit ollut listalla Matti Vanhasen jälkeen, mutta kuitenkin ennen Hannu Takkulaa. Ehdit kuitenkin jo haastaa minut, joten en halunnut luoda mitään loppumatonta noidankehää.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kohta 2: lue se Kirjavaras

Prepe kirjoitti...

Luen parhaillaan. Sivu 160 jotain. Vähän väkisin vääntämistä se on, mutta hoidan homman loppuun.

Anonyymi kirjoitti...

Matti Vanhasen blogin kuva asettaa kysymyksen. Onko vasemman käden sormien asento ns. viisysiysi Simo Vaatehuoneelta -tapaan, josta irvileuat saivat aiheen arvuutella myös peniksen pituutta?


Eh-hehehehee-heh

Norppa kirjoitti...

Voi Zsiisus, se on vielä HYVÄ kirja!
härreguud, olishan mut pitänyt ymmärtää että suomalainen mies ei lue kuin toisesta suomalaisesta miehestä, joka on keskellä aikuisen miehen kasvuprosessia...