sunnuntaina, maaliskuuta 01, 2009

FM -demokratiaa

Kansanradio. Mikä hieno keksintö. Suoran kansanvallan ämyri. Löysin itseni kuuntelemasta radioklassikkoa sattumalta sunnuntaiaamuna. Sehän luonnollisesti tarkoitti sitä, että valittuna radiokanavana oli kaikkien ikäloppujen Radio Suomi. Pakkohan se on myöntää, että kuuntelen Radio Suomesta muutakin kuin tiistain ja torstain SM-liigakierrosta. Sunnuntaiaamuisin lähetettävä Jake Nymanin Nousevan auringon talo on kuuntelemisen arvoinen ohjelma. Mikäli siis arvostaa hyvin toimitettua musiikkiohjelmaa. Kansanradion ensimmäinen soittaja valitteli vapisevalla äänellä ilmeisesti muinaiskarjalaksi sitä kuinka suomalaisilla on huono itsetunto. Kyseessä oli luonnollisesti vielä joissakin piireissä suuria tunteita herättävät MM-hiihdot. Soittaja päivitteli sitä, että suomalaisen voittaessa kehutaan suksia eikä arvosteta omaa suoritusta. "Mitäköhän ne meistä muualla ajattelevat..." Ja kiitos! Hieno lopetus hienolle puheenvuorolle. Seuraava puhuja tahtoi keskustella makkarasta. Tässä vaiheessa suljin radion, poltin sukseni ja ryhdyin fennovegaaniksi.

Aamun Hesarissa oli artikkeli suomalaisen suoran demokratian puutteesta. Kansanradiota kuunnellessani olin valmis hylkäämään edustuksellisenkin demokratian ja kannattamaan valistunutta diktaattoria. Mutta siis valistunutta. Ei tätä nykyistä, joka suostuu omien puheidensa mukaan luopumaan vallasta vasta vuoden 2019 jälkeen.

3 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Pari juhannusta sitten äitini ja isäpuoleni tulivat hakemaan lapsensa ja hänen ystävänsä pois juhannusjuhlilta. Reippaasti yli 30 -vuotiaat olivat onnellisia pelastavasta kyydistä, ja siitä että saivat istua kahden normaalin ihmisen auton takapenkillä.
Pysähdyttiin matkan varrella pikku kylän perusgrillille. Koskaan ei ole kalahampurilainen maistunut yhtä hyvälle.
Autossa ei paljon puhuttu. Ei tarvinnut. Suomalainen pystyy katsomaan kollektiivisesti kesämaisemia. Ei se vihreys ja sinitaivas ikuista ole. Kuunneltiin Kansanradiota. Keskikesän juhlan seutuvilla suomalaisilla oli asiaa. Mielipiteet olivat 10 kertaa kiinnostavampia kuin juhannustaan hakupaikassa vietäneiden turkulaisten suppea aiheiset huutelut kolmen päivän aikana..

Anonyymi kirjoitti...

Olisin odottanut kommentteja the Tuksu -sistersin vierailusta Mariassa ;)

Hanna Kopra kirjoitti...

Se ei jättänyt kylmäksi! Plus NYTin juttu…