keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

Kaksi erilaista viikonloppua

Viikonloppu Tahkolla takana. Myös Naantalin reissu seminaari alkuviikosta, mutta palataan siihen kohta. Jokainen voi itse arvioida kummissa merkeissä Savon -reissu meni:

Vaihtoehto 1: Saapuminen Tahkolle ja majoittautuminen mökkeihin. Valmistautuminen seuraavan aamun 30 km:n hiihtolenkkiin. Reitin kertaus ja suksien huolto. Lauantai-aamuna hiilihydraattipitoinen aamiainen ja reilu nestetankkaus. Venyttely mökkipihalla ja yhteislähtö. Ensimmäinen tauko 10 km:n hiihdon jälkeen. Kuumaa mustaherukkamehua, varustehuoltoa ja reipasta partiolaismeininkiä. Laturetken päätös 1,5 tunnin kuluttua mökkipihalla. Venyttely, lounas ja lepoa. Suomen Ladun edustaja saapuu illalla kertomaan tarinoita suomalaisen murtomaahiihdon historiasta. Sanoja Lahti, Myllylä ja Varis ei mainita koko kolmen tunnin esityksen aikana. Nukkumaan kello 22.00. Sunnuntai-aamuna herätys kello 07.30, varustehuolto ja 25 km:n leikkimielinen luistelukisa. Voittajalla räkä poskella ja parta huurussa maalissa. Myös miesten sarjassa. Paluu kotiin kello 14.30 lähtevällä bussilla. Paluumatkalla Peltosen suksitehtaan varuste-esittely ja viimeiset kuulumiset pitoteippirintamalta.

Vaihtoehto 2: Bussimatka Tahkolle. Tankkaus Kuorttin ABC:llä. Saapuminen Tahkolle, kamat äkkiä möksään ja bussilla Piazzaan. Nopeimmat ja selvimmät vaihtavat paitaa ja dödöä. Piazzan kliseinen cover-bändi ei menoa haittaa vaan paidat kastuvat pian tanssilattialla kun joka toisella urpolla on tuoppi kädessä joratessa. Yöpala snagarilla. Jonossa myös ATV:n ämpäripää, joka ei tunnusta mitään. Suomalainen snagarijonono ryhmähenki kukoistaa, kukaan ei saa puukosta ja porukalla lauletaan "Hoooosiannaaa Daavitin poika. Kii-i-tettyy olkoo-on hän. Och samma på svenska...Hååååsianna-a Daavidsson....". Uhataan jäädä ilman makkaraperunoita. Henkilökunta tycker inte. Jatkot jollain möksällä. Aamulla yksi väsynyt urheilija löytyy väärästä mökistä, jossa esittelee omia "varusteitaan". Suuri osa porukasta mäkeen, polvivammaiset 10km:n murtsikkalenkille, joka sisältää mm. puolen tunnin kahvitauon latumajalla. After ski'n jälkeen parkkipaikalta löytyy väsynyt lumilautailijatyttö. Kiitokseksi pelastuksesta lupaa olla antamatta poikaystävälleen pariin kuukauteen. Tällaiseen sopimukseen päästään. Jäynät on kivoja! Illalla dinneri Ukkotahkolla ja Piazzaan. Punaisia neniä, daivaamista, Stubb -huutoja, tuttuja urologeja ja urpot tanssilattialla tuopit kädessä. Todella hyydähtäneet jatkot. Sunnuntaina paluu matkalla pääjoukko oli kalpeana hiljaa, mutta etupenkistä löytyi vastarannan kissojakin.

Oli miten oli, nyt keskiviikkona tuntuu siltä kuin takana olisi Pirkanhiihto ja Finlandia -hiihto vanhoilla Järvisen hikilankuilla liisterit pohjassa selkeessä pluskelissä...

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

minusta kummassakin on sen verran epäselvyyksiä, etten voi äänestää näitä vaihtoehtoja. Vaihtoehto 3: mitään ei tapahtunut.

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa mä en ollut edes Tahkolla

Anonyymi kirjoitti...

Missä on Tahko?