perjantaina, elokuuta 10, 2007

Luumut poskella

Vanha mies herää ennen kellon soittoa. Oli sitten edellisenä iltana mennyt kuinka myöhään tahansa. Silmät olivat rutikuivat. Alkuillasta gobeliinien keskellä maisteltu kuiva valkoviini pyrki ulos päästä orgaanisten okulaarien kautta. Tuntui siltä, että piilarit olivat jääneet yöksi verkkokalvoille. Kävelin toilettiin. Silmät näyttivät tosi pahoilta. Mustat pussit alaluomien alla olivat kuin kaksi ylikypsää luumua. Tältä siis näyttää kun piilarit ovat unohtuneet päälle, ajattelin. Ei muuta kuin yläluomi ylös, katse kaakkoon ja etusormi verkkokalvolle. Onpa tiukassa. Nyt jo hieman tekee kipeää. Eikö tää nyt hemmetti lähde!? Kokeillaan eka vasenta. Siinä on paksumpi linssi taittovian vuoksi. Ei mitään...hemmetti: siis mähän otin ne sittenkin veke ennen nukkumaanmenoa. Mutta mistä hemmetistä noi luumut tohon ilmesty?

Havaintoja Kallesta:
1) Romanssi vuosien takaa ajalta jolloin kaduilla laulettiin "Viiille Peltonen, Ville Peltonen!" (onneksi kukaan ei laula sitä enää, eihän...), oli vuoden ikäisten kaksosten äiti, asui Vantaalla (miinusta), mutta olipa tyylikäs! Ei todellakaan mikään finaalissa oleva vantaalaisäiti. Hieno mimmi. En kuitenkaan haikaillut menneitä. Nykyisyydessäkin ihan tarpeeksi selvitettävää.
2) Yhdet vanhat treffit, joiden jatkohoito ei aikoinaan ollut ihan tyylikästä allekirjoittaneen taholta. Joutu kävelemään seiniä pitkin. Nyt vanhempana ja kypsempänä toimisin ehkä toisin...ehkä.
3) Paljon kollegoita. Kuten aina...

6 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

Ei, todennäköisesti toimisit ihan samalla tavalla tälläkin kertaa. Nyt vain vanhempana ja kypsempänä osaisit perustella toimintasi itsellesi paremmin.

Prepe kirjoitti...

Ööö...saako näinkin vanhana ilmoittaa tekstarilla...?

Anonyymi kirjoitti...

On kai sekin parempi kuin ettei ilmoita ollenkaan.. Ihan minkälaisena itsensä haluaa nähdä toisten silmin.. ;)

Prepe kirjoitti...

Eli olis sittenkin kannattanut edes tekstari laittaa silloin vuonna yks ja kaks...: )

Anonyymi kirjoitti...

Mutta eihän sun nuoruudessa vielä ollut tekstareita.

Anonyymi kirjoitti...

Eiks toi kohta 2 tapahdu sulle joka kerta?