sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Osso Bucco ja hampaaton kouvolalainen

Nälvimiseksihän se taas meni. Oikein isolla kädellä. Lauantaina, tupareissa Tapanilassa. Aloitettiin italialaisista. Pieni italialainen, Napolin Osso Bucco, Dario Fon narri, sai tuntea kantaväestön vieraanvaraisuuden. Halusimme päästä sisälle ja ymmärtää vieraasta kulttuuria. Kysyimme pieneltä italialaiselta miten häneen on vaikuttanut tämä keskustelu heikäläisten verikostosta. Miltä se tuntuu kun julkisuudessa keskustellaan romanikulttuurin ikävästä puolesta? Ei kuulemma ole sama asia olla Malmin kreikkalainen kuin Tapiolan italialainen. Where's the difference, kysyn vaan.

Jossain vaiheessa alkoi kyllästyttää pienen italialaisen kiusaaminen. Soitimme saamelaiselle. "Oletteko jo tulossa? Alkaa kyllästyttää makaronien kiusaaminen, joten tule pian paikalle!"

Kalottialueen (ja turha väittää että pyhä kolmiyhteys Muhos-Utajärvi-Liminka ei kuuluisi poronhoitoalueeseen!) edustaja saapui risteilyisännän valkoinen takki päällään. Samanlainen kuin serkkupojallani Rosellalla. Aloitettiin ulkonäöstä (heti tuon vaatetuksen jälkeen). Mieshän on Urkin jälkeläisiä. Mutta yhdennäköisyys Putinin kanssa (pl. hauberi) on ällistyttävä. Urkkihan kävi melko usein itänaapurissa ja viihtyi vastakkaisen sukupuolen edustajien kanssa, joten kuka tietää. Veljeksiä? Joka tapauksessa kalju lyhyenläntä ikimänty vuosimallia -52 sai oman osansa nälvimisestä. Tyttöystävä oli samanikäinen kuin Päivi Hertzberg hänen tavatessaan Lipposen Paavon. Jälkimmäinen taisi tuolloin olla jotain 55v. Aivan kuten kolttasaamelaisemmekin nyt. Niin paljon yhtäläisyyksiä, joista ikä on pienin. Koltan tyttöystävä on kuitenkin ihan eri kaliberia kuin jo 27 -vuotiaana Lasipalatsin jalavaa muistuttanut Päivi Lipponen. UKK juniorilla on käynyt hyvä tuuri.

Aborginaalinen mollaaminenkin alkoi vähitellen kyllästyttää. Kuin tilauksesta hampaaton kouvolalainen soitti. Oli kuulemma tulossa. Kiitimme huomaavaisuudesta ja kerroimme hänen saavan oman osansa paikalle saapuessaan. Osasi kuulemma odottaa. Kehotin ajamaan varovasti pyörällä. Hampaitakaan ei voida loputtomiin korjata. Paskat jutut on vielä passhkempia jos s shuhishee ikäväshti...

Valtakunnan eliittiä paikalla edusti ilman vaaleanpunaisia housuja oma aatelinen virkavallan edustajamme. Kyseessä ei kuitenkaan ollut liikennepoliisin ediustaja. Valmiudet eivät siihen Katto-Kassisella aivan riittäneet. Espoossa suoritettu insinööriajo ei antanut kaikkia valmiuksia pärjätä Helsingin keskustan liikenteessä. Raitiovaunullla kun on aina etuajo-oikeus. Mutta kokemuksista oppii joten eiköhän Kalle Ankka ensi kerralla ymmärrä vilkaista myös vasempaan eikä järkytä naispuolisen ratikkakuskin päivää syöksymällä suoraan eteen.

Ja vielä lopuksi: kiitos vain värikkäistä kommenteista koskien hiustyyliäni. Jos se Stubb tämänkin kopioi, niin ihan oikeesti Alex: keksi välillä jotain omaa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pate - onko serkkupoikasi nimi Rosella? Kuullostaa fruittarilta...

Prepe kirjoitti...

Hyvä huomio. Melkein vois luulla suakin kantaväestöön kuuluvaksi kun osaat noin hyvin kielioppia.

Oh-show-tah hoi-ne-ne kirjoitti...

Hah-Heh, ojasta allikkoon!

Haeskelin tuon sotahullun Stubbin sotilasarvoa Kuukkelilla ja törmäsin tänne. Taidat tuntea tämän tulevan kenraalin??? Mikähän lienee tämän sankarpojan sotilasarvo?

iso.hukka@harmaasusi.com