tiistaina, kesäkuuta 17, 2008

Nostalgiaa

Nyt sekin on koettu. Yli 40 000 ihmistä oli saapunut maanantai-iltana kuuntelemaan Tahkon, Rukan ja Levin coverbändien (pl. Jean S) tunnetuiksi tekemiä hittejä olympiastadionille. Meno oli kuin Pehkubaarissa ilman monoja, lunta, jäätä ja liukkaita pöytiä. Keikka oli ihan ok. Hittejä riitti. Tosin aika sliipattuahan meininki oli eli ehkä jotain jäi puuttumaan. Bändin menoa katosessa tuli itsekin toivoneeksi olevansa 46 -vuotiaana yhtä hyvässä kuosissa kuin Jon Bon Jovi. Se voi olla kuitenkin mahdoton tehtävä kun jo nyt noin kymmenen vuotta nuorempana on ainakin pari ratakierrosta jäljessä.

Itse näin Bon Jovin livenä ensimmäistä kertaa 22:een vuoteen. Itse asiassa alkutalvella 1986 Helsingin jäähallissa ollut Slippery When Wet -kiertueen keikka oli ensimmäinen rock -konsertti jonka näin. Sen verran täpinöissä olin tuon keikan jälkeen, että oli ihan pakko ostaa keikkapaita. Sellainen tyylikäs valkoinen, jossa etupuolella oli 23 -vuotiaan kireisiin trikoisiin pukeutuneen amerikkalaisen teinihevarin kuva ja selkämyksessä joukko eurooppalaisia kaupunkeja konserttipäivämäärineen. Kun äitini konserttia seuranneena aamuna huomasi mitä hänen 15 -vuotias talousneronsa oli ostanut (eikä omilla rahoillaan) ja mihin hintaan (85 mk!), niin siitähän riemu repesi. Raha kun ei kasvanut puussa eikä paita todellakaan ollut laatutavaraa, puhumattakaan hinnasta. C'mon mutsi! 85 mk:lla saa nykyään tuskin edes kupillista lattea Helsingin keskustasta! Sitä paitsi paitaa pystyi käyttämään sekä voimistelutunnilla, kotitöissä että karamellin värisen bleiserin alla kun halusi laitta jotain pikkasen parempaa päälleen ja tehdä vaikutuksen vastakkaiseen sukupuoleen (sama kaveri muuten styylasi ekan kerran vasta 19-vuotiaana....ei silloinkaan kovin hyvällä menestyksellä...sama tyyppi ei myöskään 15 -vuotiaana halunnut oikomishoitoa, koska pelkäsi rautojen pilaavan hänen pikku pikkuriikkiset mahdollisuutensa naisrintamalla...kuka helvetti vielä puhuu kultaisesta nuoruudesta?!?)

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta onneksi virheistä oppii - vai oppiiko? Hampaita ei ole oikaistu vieläkään ja vaatteet ovat vaan entistä kalliimpia. Ja mikä on tulos? ;)

Prepe kirjoitti...

Onneksi naiset ei oo niinkuin miehet vaan arvostavat myös henkisiä arvoja.

Norppa kirjoitti...

MITÄ sä oot taas oikein lukenut?!Me Naisia? Prepe, ne on viihdelehtiä - ei reality -ihmissuhdeoppaita.

Minkki P - ja muistellaanpas samoissa ympyröissä pyörivän eräänkin miehen muodikasta pääsiäiscollegea.. ;)

Prepe kirjoitti...

Seiskaa ja Se&Höriä. Sinä ja Minä tuntuu jotenkin liian kevyeltä. Ja on mullakin ollut keltainen kollege, mutta yli 20 vuotta sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Te ootte niin passeee...mä ja Mara Servo käytetään aina keltaista kulahtanutta collegea, kun siihen mahdollisuus tulee.

- Mr. Yellow