tiistaina, kesäkuuta 10, 2008

Nykyaikainen toimisto

Nykyaikainen toimisto on sellainen toimisto, jossa kaikki toimii sähköllä ja verkossa. Nykyaikaisessa toimistossa ei talonmiestä tarvita kun kiinteistöhuolto on ulkoistettu. Nykyaikaisessa toimistossa avaimia ei tarvita, koska ovet avautuvat kulkukortilla. Paitsi jos....paitsi jos entisen kansallisen teleoperaattorin lähiverkko kaatuu ja kulkukortit lakkaavat toimimasta. (Lakkasivat jo vuorokausi sitten?!) Mutta tässäkin tilanteessa voidaan aina soittaa huoltoyhtiöön jonka huoltomies tulee avainnipun kanssa päästämään ihmiset työpaikalleen. Ihan kiva, jos joku niistä avaimista olisi oikea...

Oli kiva mennä tänä aamuna töihin tavallista aikaisemmin ja törmätä nykyaikaisen toimiston akilleen kantapäähän. No, se kello 7.10 paikalle tullut toimihenkilö oli varmasti vielä iloisempi. Siinä sitä sitten etsittiin yhtä kappaletta "mekaanista avainta" (lue: Abloy -avain, ihan vanlig nyckeln) Helsingin keskustasta ja keskustan ulkopuolelta melko huonolla menestyksellä. Noin 70 ihmistä odotti rappukäytävässä. Ikkunoita ei voinut kuulemma rikkoa koska tulee kalliiksi. Melko kallista se on seisottaa vaajata sataa ihmistä tyhjänpanttina.!?

Avainta ei koskaan löytynyt. Noin kello 10.00 lukot murrettiin. Tilaisuus oli päättynyt. Olin istunut puolitoista tuntia Kasarmikadun Picnicissä viihdyttäen itseäni kollegoitteni kanssa iltapäivälehdillä, teksti-tv:llä ja neuvottelemalla muiden kahvilassa vartoovien kanssa siitä, kenelle kadulla kulkevalle kollegalle soitetaan että toimistolle ei kannata mennä, ja kenelle se on ihan oikein että perkele menevät sinne rappuun seisoskelemaan ja hikoilemaan. Sellainen hyvä puoli nykyaikaisissa työpäivissä kuitenkin on, että se minkä aamulla jättää tekemättä, sen voi ihan yhtä hyvin tehdä illallakin. Näin normaali tehokas työaika ei kärsi pienestä viivästyksestä.

Ei kommentteja: