sunnuntaina, kesäkuuta 22, 2008

Tervetuloa Homoon!

Reilu kuukausi sitten joku keksi laittaa Lauttasaaren Katajaharjuun suuret pahviset irtokirjaimet, jotka muodostivat tekstin "HOLLYWOOD". Aivan samaan tyyliin kuin alkuperäiset ovat Hollywoodissa. Aika kului ja tilataideteos koki erinäistä renesanssia. Välillä teksti oli kokonaan poissa. Ilmeisesti se oli kaupungin puisto-osaston ruohonleikkureiden tiellä. Puisto-osaston työntekijöitä ei voi kuitenkaan syyttää nihilisteiksi. Kirjaimia ei viety kaatopaikalle. Seuraavaksi joku oli hankkinut askartelutarvikkeita ja rinteeseen ilmestyi teksti "BOLLYWOOD". Teippiä ja pahvia ei oltu säästeltu H:n muuttamisessa B:ksi. Ei paha. Teos oli siis inspiroinut kanssaihmisiä.

Tänään, vihdoinkin, tässä anagrammileikissä on löydetty ns. lopullinen ratkaisu. Hetki sitten kun ajoin Espoon suunnasta Länsiväylää pitkin katseeni osui taas Katajaharjun rinteeseen. Siellähän niitä kirjaimia oli rivissä enää neljä kappaletta. Vihdoinkin joku oli tajunnut poistaa turhat vokaalit ja konsonantit. Vain neljä tärkeintä kirjainta oli jäljellä. Rinteessä oli teksti "HOMO". Hienoa! (Muistuu mieleen vanhat hyvät ajat kun hississä joku oli modifioinut sanan "hissi" sanaksi "tissi". "Hollywood" sanana ei sinänsä tarjoa paljon vaihtoehtoja sanamuunnoksille joten sellaiset klassikot kuin "kyrpä", "jölli" tai "pillu" eivät ole olleet tälle sanasepolle todellisia vaihtoehtoja. Onneksi yksi hyvä sentään löytyi...). Nyt jokainen lännestä päin Helsinkiä lähestyvä autoilijat huomaa saapuvansa Homoon - Suomen pääkaupunkiin, jossa jääkiekkoilun perinteitä kantaa Homon IFK eli HIFK ja veikkausliigassa jyrää Homon Jalkapalloklubi eli HJK!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oitin keskustan erästä keltatiilistä maaseudun pankin konttorin seinää koristaa mustalla spray-maalilla vedetty elämänohje: "polisit on huoria! tappakaa ne"

Ilmeisesti samaa jengiä. (huomaa myös kirjoitusvirhe muuten niin osuvassa sloganissa"

- Fogu

Anonyymi kirjoitti...

Toinen kuolematon sitaatti erään huoltoaseman vessan seinältä: "Natsit on homoja! t. Neekeri"