lauantaina, kesäkuuta 14, 2008

Kehittyvien maakuntien miehet

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen valmisteli viikonpäivät kepulaista kansanjuhlaa piilossa etelän medialta. "Pohjois-Karjala tarjoaa loistavat puitteet kansanliikkeemme juhlalle. Joensuuhun odotetaan ennätyksellistä osanottoa, joten uskon vahvasti, että saamme aikaan Euroopan suurimman puoluekokouksen!" lupasi Korhonen. Kuulosti vauhdikkaalta. Uutiskuvien perusteella kansanpukuja oli liikenteessä kuin ruotsalaisia futisfaneja Innsbruckissa. Omenamehu virtasi ja meininki saattoi yltyä pelottavan vauhdikkaaksi. Puoluesihteeri Jarmo Korhosen mukaan tavoitteena oli järjestää Euroopan suurin puoluekokous. Menneisyydessähän näitä Euroopan suurimpia puoluekokouksia on järjestetty 30 -luvun Saksassa ja itänaapurissa lähes koko 1900 -luvun. Mutta hei: pääasia että porukalla on kliffaa, jengi viihtyy ja uskoo yhteen totuuteen.

Matti Vanhanen kiitti puheessaan puoluekokousväkeä valinnastaan puheenjohtajaksi viittaamalla jalkapallossa pelinrakentajalle yleensä kuuluvaan kymppipaitaan. Matissa on paljon yhteistä toisen tunnetun kymppipaidan Jari Litmasen kanssa. Molemmat ovat jatkuvasti loukkaantuneita. Jari fyysisesti, Matti henkisesti. Jari pullonkorkista. Matti vaikeista kysymyksistä...Kumpikaan herroista ei tajua lopettaa vaikka ura alkaa joka ikisestä näkökulmasta tarkasteltuna olevan ehtoopuolella. Se ero näillä kahdella pelinrakentajalla on, että Jari Litmasen "Nooo..." -alkuisia kommentteja jaksaa kuunnella, mutta Matin liian kategorisia yleistyksiä ei sitten millään. Litmasen suusta tulee saman aloituksen jälkeen sentään aina jotain substanssia.

Jarmo Korhonen, kentän mies, sai puolueväen tuen. Tietysti! Kaltoin kohdeltu rehellinen pohojalainen. Katsoin tv-uutisista kun puoluekokouksessa haastateltiin kahta isäntää Vetelistä. Kun heiltä kysytiin mielipidettä puoluesihteeristä, niin vastaus oli "Mahooton...mies paekallaan! Mies paekallaan! Kyllä näen on jämpti!".Olipa sisältörikasta ja rakentavaa! Anteeksi nyt vaan hyvät herrat, mutta näiden kommenttien perusteellako se teidän parjaamanne etelän valtamedian pitäisi muuttaa käsitystään puoluesihteeristä?

Sunnuntain iltauutisissa saatiin ihailla puoluekokousmarssia läpi Joensuun keskustan. Villiä menoa! Vihreitä lippuja ja kansallisasuja. Vihreäpaitaiset keskustajugendin edustajat pärisyttivät rumpuja marssiväen keulassa. Juntit olivat liikkeellä. Kaupungissa on tuskin koskaan nähty yhtä montaa Mr. Batistinia samaan aikaan. Samaan esiintymistiheyteen norjalaisissa trendikuteissa päästään kai joka keskiviikko Vermossa. Joukon keskellä marssivat viattomat Matti Vanhanen ja Jarmo Korhonen. Kaikki on nyt hyvin. Kaikki on nyt ohi. Etelän valtamedia ei voi heitä nujertaa! Ikävät ja kiusalliset asiat voidaan nyt unohtaa! Eivätkä ne samat voimat (ööö...mitkä voimat? Tarkennusta, kiitos! Paavo V: onko Sorsa elossa ja kaiken takana?) jotka ovat aina heitä vainonneet kaada heitä elon tiellä. Oikeastaan puuttui vain se, että pohjoiskarjalaiset olisivat levittäneet palmunoksia puoluejohtajan, messiaan, jalkoihin. Ja kuten Lähi-idässäkin aikoinaan, Joensuussakin aaseilla oli keskeinen rooli. Haltioitunutta väkijoukkoa ei vain näkynyt missään. Ehkä kaikki kynnellekykenevät olivat liittyneet joukkoon tai sitten Joensuussakin on parempaa tekemistä kesäsunnuntaisin kuin beesata kaltoin kohdeltuja kehittyvien maakuntien miehiä.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin puhuttu.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa myös pitkään ja tarkasti seuranneena espoolainen erikoistalousalue-vereni kuohahti puoluekokouksen ilosanomaa kuunnellessani. -se on ihan Matti- totesi pahojen voimien olevan liikkeellä ja manasi ne puheellaan pois ja kansa hurrasi ja -seon ihan Matti- oli taas vahvempi ja voittamattomampi. Nuoruuden virheet ( uhrilammas kaivettiin puoluetoimistosta ) annettiin anteeksi ja saatiin synninpäästö kaikille ilman sataa Ave Mariaa.

P.S. Eduskunnan kyselytuntia seuratessa ko asiasta oli viihdyttävää todeta pääministerimme olevan jälleen vastaamatta yhteenkään esitettyyn kysymykseen muutoin kuin vastakysymyksellä...