sunnuntaina, elokuuta 31, 2008

Nollatoleranssi

Tämä alkaa olla jo tragikoomista. Saatuani reilu kolme viikkoa sitten elämäni ensimmäiset ylinopeussakot, on kaasujalkani keventynyt kummasti. Nykyään ajelen max 5-10 km/h ylinopeutta ja käytän vakionopeuden säädintä. Rikesakon raja on siis tuo 20 km/h:ssa ylinopeutta, mutta olen ajatellut ottaa varman päälle. Tänään aamulla ennen kello yhdeksää ajoin Vanhaa Vihdintietä kohti Lakiston golfkenttää. Nopeusrajoitus oli pitkän matkaa 60 km/h:ssa ja itse ajelin noin 65-70 km/h:ssa. Tiellä on kameravalvonta. Erään kummun takana tulin sitten ikuistetuksi. Salamavalon välähdyksestä ei ollut epäilystäkään. Ylinopeutta oli max 7 km/h:ssa. Siis kokonaiset 7 km/h:ssa! Senkin hurjapää! Tämänkertainen ylinopeus menee siis rikesakon piikkiin tai selviän huomautuksella. Anyway tällainen nollatoleranssilinja kyrsii. Vauhti ei todellakaan päätä huimannut. Ja tosi hauskaksihan tämän asian tekee se, että jos tästä rapsahtaa sakot, niin käsitykseni mukaan jos saan seuraavan 11 kk:n aikana vielä yhdetkin ylinopeussakot, niin kortti lähtee kuivumaan. Siis minulta, joka pysähdyn aina punaisiin ja pyrin muutenkin olemaan liikenteessä pienempien puolella. Voi jumavita! Kyllä Suomi on hieno oikeusvaltio!!!

5 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Hankit auton, jolla ei tee edes mieli ajaa ylinoupeutta (tai se ei sitä edes kulje). Oma suosikkini on Ässä Mersu vuodelta 1978 (samanlainen kuin J.R. Ewingilla, mutta ilman lehmän sarvia etupuskurissa), mutta myös samojen aikojen Kadeti käyvät. Sullekin voisi sopia sellainen kevään golfkentän vihreä...

Anonyymi kirjoitti...

Ryhdy vaan juomaan sitä alkoholia, niin ei tarvi autolla ajostakaan aikaisin aamulla huolehtia...

Anonyymi kirjoitti...

Ei se kortti mitään "kuivumaan" lähde, paitsi jos syyllistyy rattijuoppouteen.

Anonyymi kirjoitti...

Ok, terminologiaa voisi tietysti täsmentää, mutta 3 ylinopeussakkoa 12 kk:n sisällä = kortti hyllylle.

Norppa kirjoitti...

tarkalleen ottaen, montako kertaa ihmisen pitäisi jäädä kiinni ylinopeudesta vuoden aikana, jotta jonkun ulkopuolisen pitäisi rajoittaa sitä ajamista?