lauantaina, elokuuta 09, 2008

Viimeinen tuoppi

Istuttiin Nahka-Pasin kanssa Tennispalatsin William K:n terassilla Yön Ritari -leffan jälkeen lauantai-iltana. Vielä tarkeni. Seurattiin pissisten virtaa Royal Onnelaan ja oltiin kiitollisia siitä, että ei olla enää kakskymppisiä. Juotiin loman viimeiset tuopit. William K:n mainoskyltti toivotti asiakkaat ravintolaan sanoin "Astu sisään oluiden maailmaan." Totesimme yksissä tuumin, että ehkä nyt on hyvä aika astua sieltä pois. Nahka lähtee tänään uuteen kotimaahansa ja allekirjoittanut palaa maanantaiaamuna takaisin Eteläesplanadin konttorille. Töihin paluu viiden viikon loman jälkeen ei tunnu pahalta. Siirtyminen normaalirytmiin ja ajatusten saaminen arkisiin asioihin sopivat nykyiseen elämäntilanteeseen erittäin hyvin.

Kesäkauden lähestysessä loppuaan on hyvä muistella edesmennyttä suomalaista kirjailijaa. Kalle Päätalo sanoi 75 -vuotispäivillään kuolemattomasti "Naista ei enää saa, eikä viina pysty vetämään. Tässäkö tämä nyt oli?" Näihin sanoihin on hyvä päättää tämäkin loma.

3 kommenttia:

Norppa kirjoitti...

No niin. Nyt kun kaikki alkavat olla palautuneita asiallisesti töihin niin kuin muutkin markkinatalouden kannattajat, niin eiköhän mennä porukalla hyvin pitkälle työlounaalle.

Hanna Kopra kirjoitti...

Ketä kaikkia Markkinatalouden Lipunkantajia kutsu mahtaakaan koskea?

Anonyymi kirjoitti...

Kosteiden lounaiden aika on ohi, mutta kosteat duunin jälkeiset vois sopia johonkin väliin. Norppa, olet primus motor. Onnea!