sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Näpit irti stadista, juntti!

Luettuani aamun Hesarista pääministeri Matti Vanhasen ajatuksia turhauduin. Maan isä oli luonut vision minun kotikaupungistani. Vision, jossa ihmiset asuvat mahdollisimman kaukana toisistaan omissa taloissaan. Vision, jossa joukkoliikenne on itsepetosta. Vision, jossa ilmastonmuutos ratkaistaan biopolttoaineilla ja sähköautoilla. Maan isän ajatukset kaupunkirakenteesta olivat ajankohtaisia silloin kun Kekkonen listi punikkeja ja viina oli lailla kielletty. Maailma on muuttunut, mutta sitä Nurmijärven poika ei vieläkään tunnu tajuavan.

Matti Vanhasen visiossa kaupunkirakenteesta naapurit eivät häiritse. Tärkeintä on, että on tilan tuntua. Silloinhan ihminen on onnellisimmillaan. Kanssaihmisillä ei ole merkitystä. Eikö? Tärkeintä on, että saa eristäytyä. Olla mahdollisimman issekseen. Minusta Matti Vanhanen pitäisi eristää. Sen verran pelottavalta nämä visiot tuntuvat. Millaista yhteisöllisyyden tunnetta tukee Vanhasen yhdyskuntarakenne? Ei minkäänlaista. Siinä visiossa ihminen katsoo sysimustana syysiltana oman talon ikkunastaan kun sade piiskaa lehdetöntä metsää eikä mailla eikä halmeilla ole ristinsielua. Tässä marraskuun illassa ihminen pääsee juuri oikeanlaiseen fiilikseen, jotta voi ampua aivonsa pellolle. Mutta sitähän tässä maassa on harrastettu jo vuosikaudet, joten eiköhän pidetä perinteistä kiinni!

Herra pääministeri, minun puolestani voitte asua Nurmijärvellä. Se sopii minulle varsin hyvin mutta älkää tehkö minun kotikaupungistani uutta Nurmijärveä. Minulle sopii myös se, että me asumme mahdollisimman kauaksi toisistamme sijoitettuina. En kaipaa ahdasmielistä maailmankatsomustanne enkä vailla todellisuuspohjaa olevia visioitanne. Minulla on hyvä ehdotus ensimmäiseksi työpaikaksi, joka voidaan hajasijoittaa. Eiköhän siirretä keskustan puoluetoimista Apollonkadulta jonkun savisen tien päähän in the middle of nowhere! Voitte rakentaa sinne sitten ihan oman yhdyskuntarakenteenne. Tehdään Helsingistä kerta heitolla parempi paikka elää!

Osmo Soinivaara kommentoi Matti Vanhasen visiota

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Matti se varmaan yrittää parhaansa, mutta tekee kuitenkin vain kykyjensä mukaan.

Hanna Kopra kirjoitti...

No se on tota, että jos lusikalla on annettu ei kuupalla voi vaatia.

Mutta Matti se ei petä. Kaveri on ihan kuin Nykänen puku päällä. Hyvinkin pitkälti. Jutut yhtälailla fiftysiksti… tuolla jossain!

Kuolevaa maaseutua riittää Matille pelastettavaksi! Helevettiäkö tulee Helsinkiin edes ajatuksen tasolla tekemään Helsingin hävitystä!

Mattia pitää ymmärtää, kuten jumankauta niitäkin jotka majailee Hertsikan selviämisasemalla. MUTTA erona vain, että Matti on Suomen pääministeri. Silloin vaaditaan tavallaan enemmän tolkkua kuin selviämisaseman kavereilta.

Matti Vanhanen on ei perskuta ihan kuten Jörn Donner sanoisi: TOrRrKA!

Matti voisi vetäytyä Nurmijärvelle kokonaan.

Topi kirjoitti...

Ihanaa prepe kun sulla on nykyään jo yhtä intohimoinen suhde..eikun suhtautuminen mattiin kuin suomen nopeusvalvontaan!
matti tanelihan on Vantaan kehäsanomien entinen päätoimittaja, joten kyllä sillä pitäis vanhana kehäraak..kettuna olla näkemystä lähiöiden sykkeestä.
Metropoli? Omakotitaloasuminen? Helsinki?
Jos itse olisin keskustalainen porvariäänestäjä, haluaisin ehdottomasti kuulla, miten niitä muita alueita kuin pääkaupunkiseutua kehitetään!

Hanna Kopra kirjoitti...

Jooo! Niin mustakin! Mä näin myös yöllä unta, että mulle selvisi että Prepen oikea nimi on Antti, johon totesin: "No sit mä tajuan!!--".