keskiviikkona, syyskuuta 17, 2008

Viimeisen 24:n tunnin aikana tapahtunutta

Vietin eilen lihattoman päivän. Ei, kyse ei ollut ihmislihattomasta päivästä. Tai siis kyllä oli, mutta sitä ei tässä tavoiteltu. Vaikka sekin oli toki ihan oma valinta (niin varmaan....) Tällä kertaa kyse oli tavoitteestani viettää kerran viikossa päivä, jolloin syön lihatonta ruokaa. Oma panokseni ilmastonmuutoksen vastustamiseen. Ei ollut hullumpi kokeilu. Kasvisravintolan lounas oli yllättävän hyvää ja päivällisen pastakin maistui ilman metvurstia, jos ei nyt erinomaiselta, niin ei kuitenkaan miltään kammotukselta.

Lihattoman päivän ja lihallisen päivän välisenä yönä heräsin kello 3.30 ääneen joka kuulosti elektroniselta. Sellainen laskeva, ärsyttävä Donkey Kong -tyyppinen 1,5 sekuntia kestävä piipitys. Kävin repimässä tietokoneen töpselin irti seinästä. Suljin ja avasin läppärin kannen. Kirjaudun kännykkääni uudestaan, koska se ärsyttävä push mailin tietoturvajuttu kysyy vähän väliä salasanaa ja ties vaikka pitäisi jotain ääntä. Digiboksikin näytti olevan lepotilassa ja televisio kiinni. Ei muuta kuin pää tyynyyn. Ja sitten taas dii dii dyyy.....Ei saatana! Se tuli siitä saamarin addiktoivasta Nokia -merkkisestä kapulasta yöpöydälläni. Akku loppu! Kiitos tiedosta Keilaniemi!!! Arvostin sitä suuresti keskellä yötä.

Töistä en viitsi edes puhua. Jokainen joka katsoo talousuutisia tietää, että juuri nyt rahoitusalalla ei ole juuri nyt hirveän mukavaa. No, mielenkiintoisia aikoja, mutta myös tuskallisia. Maailma ei ole enää entisensä. Ei varsinkaan sen jälkeen kun huomaa olevansa Matti Vanhasen kanssa samoilla linjoilla! Näin tein tänään ja seisoin maan isän rinnalla opposition populistista hyökkäystä vastaan. Siinä Nurmijärvi ja Tsadi kohtasivat ja löysivät hetkeksi yhteisen jenkan. Vai miten olisi pitänyt suhtautua tähän Jutta Urpilaisen kommenttiin, jonka mukaan hallituksen olisi esteettävä pankkien suunnitelmat "siirtää kansainvälisen rahoituskeinottelun laskut suomalaisten asuntovelallisten maksettaviksi”. Todella uskottavaa oppositiopolitiikkaa SDP! 1) Tämä ei koske voimassa olevia asuntolainoja ja 2) mitä pankin pitäisi tehdä siinä tilanteessa jos esim. konkurssi uhkaa. Nostaa kädet pystyyn ja laulaa "Kansainvälistä". Sehän vasta auttaisi. Ei asuntovelka ole mikään köyhäinapu vaan pankkien liiketoimintaa. Mutta kannattava liiketoimintahan on kirosana, vai? Populismi tuo politiikkaan väriä, mutta ei sitä odottaisi suurimmalta oppositiopuolueelta. Mutta jos eväät on jo syöty, niin minkäs teet. Tulee mieleen parin vuoden takainen keskustelu siitä, että pankit eivät saisi periä palvelumaksuja, koska käynti pankissa on eläkeläiselle sosiaalinen tapahtuma, päivän piristys. Tämäkin keskustelu taidettiin käydä Arkadianmäellä. Yllättäen!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viikossa on 7 päivää. Jos söisit lihatonta ruokaa vaikka edes kolmena päivänä, verisuonesi ja kansanterveyslaitos kiittäisivät.
Homman yks pointtihan se on, että sellasen "tämä on kasvisruokaa, tämä on kasvisruokaa" -mantran hokeminen ei tee mistään ruuasta hyvää. Miten liharuuilla voi olla oikeat nimet mutta kasviruoka on aina kasviruokaa = lanttua ja porkkanaraastetta.
Mitä jos sä kokeilisit seuraavaksi kuukautta ilman ruokalihaa? Ja kirjoittaisit siitä jännittäviä uusia kokemuksia tänne.

Hanna Kopra kirjoitti...

Olen Norpan knassa samaa mieltä siitä, että miksi ihmeessä kasvisruoka on kaaasvisruokaa, mutta lihaa sisältävillä on kaikkia hienoja nimiä. Se on vähän sama kuin nais-etuliite. On naisjohtajia ja naiskuskeja, muttei paljoa käytetä yleistäen mies-etuliitettä. Silloin ollaan autoilijoita.

Mutta musta on hienoa laku, että sulla on nyt viikossa 1 pupupäivä, kuten varmaankin olet ehkä saattanut ajatella tai Jotkut ovat ajatelleet. Ehkä. bd

Ja joooo, ehkäpä olet oikeassa tossa toisessa jutussakin. Ehkei olisi niin ärhäkkäästi pitänyt… Ju nou. Mutta kuten MTV3:n taloussetä Arkikseltä suoraan totesi: oppositio oli oppositiomainen ja hallitus hallitusmainen kommenteissaan ja käytöksessään.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää kasvisruokaa on esim. neljän juuston pizza. Sopii tosi äijillekin.

Anonyymi kirjoitti...

Ja ekoilla treffeillä mimmin luona, kelpaa mikä tahansa ruoka, kun ei vielä kehdata kysyä että "eiks tässä oikeesti oo yhtään lihaa?"

ps hna: mut mies-isä on kyllä aika, hmmm..kuvaava.

nimm. italiansalaatti=lihasalaatti