tiistaina, heinäkuuta 24, 2007

Enon opetuksista

Oli pakko laittaa pari lainausta Petri Tammisen kirjasta Enon opetukset. Ostin kirjan viime jouluna sisarelleni lahjaksi. Hänen mukaansa se oli kieltämättä ehkä hieman enemmän miesten kuin naisten kirja. Mutta hyvähän se on tutustua välillä vastakkaisen sukupuolenkin ajatusmaailmaan myös kirjallisuuden kautta. Kirjassa on paljon hyvää materiaalia mm. niille jotka ovat kiinnostuneet miehen kriisistä. Ensimmäisen lainauksen perusteella se on kestänyt melko pitkään, mutta mies ei ole yksin syypää kriisiinsä. Eihän?

"E
no pyysi minua ajattelemaan Kolumbusta ja Vasco da Gamaa jakysyi olinko koskaan miettinyt, miksi aikuiset miehet olivat lähteneet niin kauas, minkä takia? Sanoin etten ollut tullut sitä miettineeksi. Eno katsoi minua murheellisen näköisenä ja ihmetteli, kuinka minä en tätäkään ymmärtänyt, eikö jokainen avioliitossa elävä mies arvannut, mitä Kolumbuksilla oli kotona huudettu.
- Että sinäkin saatanan paska aina vaan sohvalla makoilet etkä koskaan kuuntele kun sulle puhutaan.
Ja Kolumbus siihen, että vittu nyt lähti." (Petri Tamminen, Enon opetukset)

"
Poikamiehen ainoa ongelma on se, että se ei muista kuinka vähällä pillulla ukkomies tulee toimeen." (Petri Tamminen, Enon opetukset) Niinpä. Meinasi ihan unohtua. En enää valita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toi viimeisin lainaus aiheutti pientä "hilpeyttä" tässä toimistossa.

Norppa kirjoitti...

..eikä se ole ainoastaan poikamiehen ällistyksen aihe..moni avioliitossa elävä nainen ällistelee samaa.