sunnuntaina, heinäkuuta 08, 2007

Ishhhkender kebab kesäyössä

Lauantaina sai taas todeta, että Helsingin kesäyössä sattuu ja tapahtuu. Miesporukalla liikenteessä Aerosmithin -keikalla. Aitiossa eli "pukupellenä" pilaamassa konsertin tunnelman. Ei pilattu, ainakaan omasta mielestä. Sen verran hyvät oli tarjoilut, että tunnelmaan päästiin melko nopeasti. Lisäksi pukeutuminen oli melko casual. Hiukseni olin toki laittanut kyljyksellä toivekkaana etuviistoon.... (On se kumma, että heti tulee sanomista ja homoksi -leimaamista jos hieman säätää tupeeta. No, pojat on poikia ja vastapalloon tulee tilaisuuden tullen mattivanhaset!)

Keikalta Luxiin. Asioita sattui ja tapahtui. Paikalla kansainvälinen tunnelma - Kostamus, Petroskoi, Viipuri, Pietari. Sedu on löytänyt uuden kanta-asiakasporukan! Valomerkin jälkeen kesäyöhön. Pihalta löytyi hetkeä aikaisemmin poistunut Mäkkäri laulattamassa 6-7:ää noin 25 -vuotiasta nuorta naista. Yhden isännistä ehdotus mennä porukalla hänen luokseen jatkoille ei (onneksi) herättänyt vastakaikua nuorissa neideissä. Isännän mukaan kotona odottava vaimoke ei ollut ongelma. Isäntien ja vieraiden tiet erkaantuivat. Vieraille maistui vielä kebab Malminrinteen ja Fredan kulmassa olevassa kebab-ravintolassa. "Ishhhkender" -kebab juttu ei naurattanut kassan takana ollutta turkkilaistyttöä. Kysymykseen "On varmaan kiva kuunnella meidän paskoja juttuja tähän aikaan illasta?" saimme sanattoman viestin vastaukseksi. Otimme viestin vastaan. Sen verran paljon sitä "Issshkenderiä" (vahvalla shuhu äshällä) tuli huudeltua, että maailman kahdeksanneksi ihmeeksi olisi voitu äänestää se, että kukaan ei tullut tarjoamaan luuvitosta.

Kebab -ravintolasta takaisin kesäyöhön. Kadunkulmassa ystävällisesti tervehdimme vastaantulijoita ja vaihdoimme hyvän päivän kuulumiset. Nuorella neidillä oli kuulemma ollut "ihan jees ilta". Halusimme täsmennystä ja tarkensimme "Ihan jees niin kuin mies sanoo verhoista vai oikeasti hauskaa?" Kuulemma jälkimmäinen. Hyvä niin. Ensimmäisen vaihtoehdon takia ei hirvittävästi kannata hihkua. Opit sen vielä. Mutta ole huoleti: sekin on vain tapa kertoa kuinka paljon toisesta välittää.

Mäkkärin kanssa jatkoimme matkaa alas Malminrinnettä mielessä taksin hankkiminen. Pääsimme viisikymmentä metriä eteenpäin bussipysäkille. Koska matka oli pitkä pyysimme Lauttasaareen matkalla ollutta nuorta virkanaista matkaseuraksemme. Väitti ettei hänkään nyt enää niin nuori ole. Näytimme henkilöllisyystodistuksemme jotta hän tiesi kenen kanssa olisi liikenteessä. Bussi oli kuulemma nopeampi tapa. Päätimme kokeilla. Yöbussi 08N toimi eikä kuskikaan yskinyt 50 EUR seteliä (?!). Larusta Mäkkärillekin saatiin taksi. Kello oli viisi aamulla. Aurinko oli juuri noussut. Helsingin kesäyössä on aikuisten oikeasti sitä jotain.

Ei kommentteja: