maanantaina, heinäkuuta 09, 2007

Ei vain pennejä taivaasta

Ensimmäinen lomapäivä alkoi sateisissa tunnelmissa. Päätin kuitenkin lähteä golfkentälle, mutta golf -kaupan kautta. Kauppalehti -onlinen sadetutka ennusti (kerrankin oikein!) muutaman tunnin poutajaksoa keskelle päivää, joten perusteet kentälle menemiselle olivat olemassa.

Astuessani golf -kauppaan tarkoitukseni oli oikeasti vain katsoa millaisia wedge -mailoja liikkeestä löyty. Tarkoituksenani oli ehkä ostaa yksi maila. Ehkä. Myös sadesuoja bägille oli mielessä. Sille olisi oikeasti käyttöä. Miten kävi? Kävelin kymmenen minuuttia saapumisestani ulos kaupasta 220 EUR köyhempänä kahden uuden mailan kanssa. Ei, ei sitä sadesuojaa. Miksi? No tartuin mm. seuraaviin syötteihin "Mä voin tehdä näistä kahdesta sulle kokonaisedullisen tarjouksen" ,"On parempi jos wedget on saman merkkisiä ","Jos se sun santamailasi on noin vanha, niin siitähän on uratkin jo kuluneet"...joo, joo, joo. Onhan sillä santamailalla tietty tunnearvoa kun se on kalleinta mitä broidi on mulle koskaan antanut...Ai sun broidis osti sulle draiverin...!!! Mitä toi kertoo mun broidin välittämisen tasosta? Joo...just niin. Joo, käteisellä. Ole hyvä. Kiitos. Hyviä pelejä sullekin.

Myyjä pärjäsi aika hyvin. Jätti käyttämättä mm. "Kyllähän pelimies nyt pelimiehen mailat tarvitsee! Ei kai se Tigerkaan millään rautaputkilla pelaa!" -fraasin. Jos olisi käyttänyt ja jos se olisi ollut ostopäätökseni tärkein osatekijä, niin silloin allekirjoittaneen pitäisi oikeasti olla huolissaan omasta mentaalitasosta. Oveni tulisi lukita varmuuslukoin pölynimurikauppiaiden ja Jehovan todistajien käännytysyritysten varalta ja puhelinnumero vaihtaa salaiseksi Ase ja Erä -lehden tilausmyyjän soittoja silmällä pitäen. Nyt vielä liikutaan jotenkin siedettävän harrastukseen olennaisesti liittyvän kilpavarustelun tasolla. Toivottavasti huomenna on pouta...

1 kommentti:

Norppa kirjoitti...

Ensimmäinen virhe on ajatella kaupassa piipahtamista. Toinen on toteuttaa ajatus. Loppu on sitten ihan silkkaa sattumaa ja myyjän selvänäköisyyttä, kuinka paljon ehdottomasti tarpeellista tavaraa on kotiin kannettavana.
nimm. "eihän mun pitänyt ostaa puhelinmyyjältä lautasia parilla sadalla..."