sunnuntaina, heinäkuuta 01, 2007

Romanin lukutaito

Kansallinen yleisradioyhtiön sketsiviihdeohjelma Manne-TV vaihtaa nimeä! Suomen kansalla on nyt mahdollisuus päättää millä nimellä vähemmistöä halveerataan jatkossa. Olisi hauska nähdä mitä vääräleuat ympäri Suomen kehittävät. Se on nimittäin varma, että 90% ehdotuksista on solvaavampia kuin nykyinen Manne-TV. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä eräässäkin porukassa väännettiin ulkomuistista aihioita joista nimi voisi löytyä: "Malmin kreikkalaiset", "Ravimallin mersu", "Kävellen uimahallille, pyörällä kotiin" ja "Suvut kilpasilla - artistivieraina Matti ja Teppo". Kukakohan sosiaalitantta YLE:llä oikeesti keksi hyvän idean antaa kansan päättää ohjelman nimestä? "Hei tuodaan nää ihmisryhmät niinku lähemmäksi toisiaan. Tää parantaa ilmapiiriä ja auttaa ymmärtämään toisia kulttuureja." Just joo! Aikookohan YLE julkisen palvelun laitoksena julkaista ehdotukset?

Lopuksi haluan kiittää Yleisradiota torstai-illan kohokohdasta, Satuhäistä. Tutkivaa journalismia parhaimmillaan. Dokumentteja ja tuokiokuvia kesäisestä Suomesta. Alkuperäiskansaa soidinmenojen jälkilöylyissä. Morsiamen ryöstöjä, huonosti istuvia pukuja, polyesteri kravatteja, McLaren -lippiksiä, Ruotsin risteilyjä, makkarankuoria (sekä keittiön lattialla että naarasvieraiden päällä) ja kaiken kruunaa taustalla kuuluva selostus - rauhallinen, luontodokumenteista tuttu ostoskanavalla vatsalihaslaitteita myyvä miesääni. Ohjelman itseoikeutettuna juontajana ja parisuhdeasinatuntijana häärää monessa parviaisessakin keitetty astroskooppi Satu Ruotsalainen-Parviainen-Harkki.

Kaikesta edellä esitetystä ehkä hieman negatiivissävytteisestä kritiikistä huolimatta maksan edelleen mielelläni tv-lupamaksuni. Vaihtoehtona kun on puhtaasti kaupallinen tarjonta sellaisine hirvityksineen kuin Nelosen 4D -dokumentit (erityisesti on pakko mainita 4D-dokumenttien penistrilogia, jonka osat olivat osa 1: Täydellinen penis; osa 2: Munaton mies ja osa 3: Maailman isoin penis.) Esimerkki siitä mitä kaupallisuus voi pahimmillaan/parhaimmillaan televisiossa olla ja miksi kaikesta huolimatta julkisen palvelun yleisradioyhtiöitä vielä tarvitaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Senkö takia sä ehdit torstaina niin myöhään mukaan koska todellisuudessa sä katsoit Satuhäitä??? Vai nauhotatko sä sen(kin) ohjelman?

Anonyymi kirjoitti...

Tietämättömät ovat miehen tiet.. sanoi jo Aristoteles muinoin.

Prepe kirjoitti...

Viime torstaina en ehtinyt paikalle golfkisan takia ja teidän takia jätin Satuhäät väliin. En tallentanut lähetystä koska yksinkertaisesti unohdin...

Hanna Kopra kirjoitti...

Korkeamman käden johdatuksella on kaukosäädin osunut Satuhäitten tiimoille …liian monta kertaa ja joka kerta on ollut pakko todeta, että "ketä nää ihmiset on ja mitäää…" sekä "kyllä tv-2 on niiiiin tv-2".

Mutta 4D:t on oma lukunsa on suorastaan Neloselta fiksua ollut jättää loppu 'okumentti' pois, koska harhaanjohtavaahan se olisi ollut.