lauantaina, syyskuuta 15, 2007

Pakkohäviö

Seurasin lentopallomaajoukkueen edesottamuksia lauantain välieräottelussa Espanjaa vastaan. Miehet johtivat peliä erissä 2-1 ja neljättä erää selvästi. Sitten kuitenkin ruvettiin varmistelemaan ja odotettiin että voitto tulee itsestään. Sos sos soo poijaat....kuinkas kävikään - taas! Vastustaja nousi rinnalle, meni ohi, hoiti viimeisen erän selvästi ja jäätiin pronssiotteluun vaikka Suomi hallitsi ottelua ja on pelannut koko turnauksen ajan oikeasti todella hyvin. Miten tässä käy aina näin? En viitsi luetella kaikkia traumoja menneiltä vuosilta, mutta sanottakoon tässä nyt muutama
  • Suomi - Unkari jalkapallon EM-karsintapeli 1997 - vastustaja tasoitti yliajalla kun Suomi söhläsi pallon omaan maaliin. Ei jatkoon. Todistin paikan päällä. En halua puhua asiasta enempää...
  • Ruotsi - Suomi salibandyn MM-finaali 2006 - toisen erän lopussa Suomi johti kolmella tai neljällä maalilla. Viimeisessä erässä sössittiin ja Ruotsi voitti jatkoajalla (muistaakseni). Olin palaamassa golf-kentältä ja kaverini kertoi pinkeenä, että nyt voitetaan. Epäilin. Kun pääsin kotiin kolmannen erän loppuhetkillä huomasin olleeni niin oikeassa...
  • Jääkiekon MM-finaali 1998, 1999, 2001, 2007- hopeaa...ja lista ei sisällä edes viime vuoden olympiafinaalia, Moskovan MM-kisojen viime sekunttien sössimistä...eikä tässä varmastikaan ollut kaikki.
  • Yleisurheilijat...hoh hoijaa...
Ei suomalainen halua voittaa. Suomalainen haluaa hävitä. Eiväthän voittajat voi rypeä itsesäälissä. Häviäjät voivat. Siksi on parempi hävitä. Mutta päätetään positiiviseen ajatukseen: Viime keskiviikkona Suomi-Puola EM-karsintaottelussa puolalaiset saivat pallon tolppaan pelin viime hetkillä. Suomi-futis on mennyt askeleen eteenpäin. Vielä muutama vuosi sitten tuo pallo olisi mennyt sisään...

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

How about this: http://www.yle.fi/urheilu/koripallo/id85716.html

Nora kirjoitti...

Pakko kommentoida tuota eilistä lentopallovalierää. Siis olisihan se ollut ihme, että Suomi pääsi noin pitkälle ja kiusasi vielä sekä vielä voittamattomia Espanjaa ja Venäjää jopa viidenteen erään asti.

En usko, että voittaminen oli tahdosta kiinni. Ei ainakaan näyttänyt siltä. Esim. eilen Espanjan suoritukset olivat niin kovia loppumetreillä, että ei Suomi-pojalla oikein ollut mahdollisuuksia. Ja juurikin näissä EM-kisoissa Suomi on osoittanut ennen kuulumatonta venymistä niissä tiukoissa paikoissa muita kovia vastustajia vastaan. :)

Prepe kirjoitti...

Minkki P: se oli vasta karsinta karsimaan pääsemisestä. Sinänsä ihan hieno suoritus, mutta aika kaukana vielä ns. saavutuksista.

Joo: kaikki kunnia lentismiehille, mutta neljäs erä oli todellakin voitettavissa mutta selvässä johdossa päästettiin kaveri mukaan peliin.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedän kyllä Prepe mikä peli koriksessa oli kyseessä. Sitä peliä kuitenkin harrastaa maailmassa muutama tyyppi enemmän kuin esim. salibandya tai lätkää, jotka olivat myös mukana sun esimerkeissä. Ja vielä lentopallosta - Suomen ei missään nimessä pitänyt edes päästä välieriin asti joten tuo neljäskin sija oli voitettu.

Anonyymi kirjoitti...

Nina Koivumäki saavutti maapaikan Suomelle Pekingin olympialaisiin tultuaan hienosti viidenneksi Brasiliassa käydyissä MM-kisoissa. Olen tuominnut Koivumäen matseja monta kertaa ja pakko sanoa, että siinä on harvinainen suomalainen urheilija - ja vielä nainen. Hän haluaa voittaa joka ikisen otteen-> horjutuksen ja heiton-> koko ottelun. Onnea Ninalle.

Prepe kirjoitti...

Ok: Espanja näytti olevan oikeasti tosi kova jengi. Neljäs sija on hyvä saavutus. Enkä yhtään vähättele korsimiesten menestystä. Kyse ei ollut siitä mitä lajia harrastetaan eniten tms. vaan kyse oli siitä, että sillon kun päästään lähelle lopullista voittoa (Ei mitään välietappia) niin puntissa suomalaisella tutisee kun pitäisi ratkaista homma.