keskiviikkona, syyskuuta 12, 2007

Yöllinen sadekuuro

Viime yönä selvisi miksi me miehet olemme oikeassa yhdessä saniteettitiloihin liittyvässä arkirutiinissa. Naisethan, ainakin suurin osa heistä, on sitä mieltä, että wc-pytyn kansi tulee pitää kiinni silloin kun pytty ei ole rutiinikäytössä. Me miehet olemme taas sitä mieltä, että kannen voi yhtä hyvin jättää aukikin. Olen nyt testannut asian empiirisesti ja voin kertoa, arvon daamit, että tässä tapauksessa miehinen mielipide on validi ja testin reliabiliteetti on vahva.

Heräsin yöllä syvästä unesta koska minulle oli tarve virtsata eli suomeksi sanottuna kusihätä. Kömmin raajarikkoisen notkeudelle vessaan, laitoin valot päälle ja aloitin toimituksen. En viitsinyt avata silmiäni koska kyseessä oli rutiinisuoritus jonka osaan jo vuosien kokemuksella vaikka silmät kiinni...Samaan aikaan iski yllättävä yöllinen sadekuuro, jota edes legendaarinen Seija Paasonen ei ollut ennustanut. Tai näin ainakin luulin, kun olin kuulevinani sadepisaroiden iloista ropinaa talomme peltikatolla. Onneksi tuntoaistini olivat tallella ja tunnistin kyllä "lämpimän syyssateen" varpaillani melko nopeasti. Joku urpo (lue: asun yhden hengen taloudessa toim.huom.) oli jättänyt pytyn kannen paikalleen! Mutta virheistä oppii. Siinä kuuratessani pikkutunneilla ymmärsin jällen paljon enemmän ihmisluonnosta, sen arkirutiineista ja miehisyydestäni. Kaikella on tarkoituksensa.

3 kommenttia:

Hanna Kopra kirjoitti...

Ok. Mutta voidaanko kultaisena keskitienä, ruotsalaisena konsensuksena ja reiluna kompromissinä sopia, että rengas jäisi alas. Kansi voi olla ihan hyvin ylhäällä.

Silla empiirisesti on myös todettu vastaavissa oloissa ja olotiloissa, ettei ole järin mahtavaa istua ihan paljaalle porsliinille…

Anonyymi kirjoitti...

6, 6.

Anonyymi kirjoitti...

Sun kannattaa olla ilmiselväsi tarkempi ketä vieraita sinne vessaasi päästät...